Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Skończyłem

Rekomendowane odpowiedzi

@piąteprzezdziesiąte Tak, koniec, bo jestem materialistą przecież, nie człowiekiem z sercem i duszą. Bo przecież gdybym był człowiekiem z duszą i sercem to miałbym tę jedną kobietę, którą kochałem i mnie opuściła albo własny dom,  bo przecież wiadomo, dobrzy ludzie zasługują na dobrobyt. Prawda? Czy nieprawda? Właściwie to ch** z prawdą, jest względna, a przynajmniej tak się wydaje, kiedy PRAWDĄ nazywamy swoje systemy wartości, w których hierarchia jest arbitralna, zależna od momentu i dupy (męskiej/żeńskiej) na ekranie PH.

Edytowane przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji)

@Duch7millenium

Nie poddawaj się, ale spróbuj pogodzić różne aspekty, bo na pewno możesz to zrobić. Możesz także z czegoś zrezygnować, poddać się w dążeniu do celu i w obu przypadkach być szczęśliwym człowiekiem. Bo w życiu głównie chodzi o szczęście. Można uszczęśliwić kogoś, ale można też tylko siebie. Jednak uszczęślliwiając kogoś jednocześnie uszczęśliwiasz siebie i to jest najpiękniejsze.

Pozdrawiam i powodzenia!

@Duch7millenium Ambicja która nie karmi egzystencji....

Artysta ma coś z szaleńca....widzi czuje doświadcza po tysiąskroć więcej (aj dużo więcej) z pozoru zwykle drzewo staję się taką inspiracją twórczą że w głowie "sylwestrowe fajerwerki" i tworzy bo musi bo inaczej się udusi...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Połowica, oblubienica która wytrwa a nie wyrzuci iż tą ambicją....nie nakarmi, nie zamieszka, nie pojedzie ...to taka która też ma coś z "szaleńca" lub taka która żyje w cieniu a jednak gra główną rolę w budowaniu kariery ...

Lub realistka i wtedy weselne dzwony złamanym sercem biją w dwie strony...