Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 Ja tylko zwróciłem uwagę na zjawisko: że w tej dyskusji miesza się osobistą wiarę z historią i instytucją. Nie oceniałem Twojej wiary, ani kierunku wiersza. Jeśli mój ton został odebrany inaczej — to nie było moją intencją.
    • Dzięki za pochylenie się nad tekstem, Haniu. Czytałem kiedyś raport z oddziału toksykologii na temat śmierci pacjentki uzależnionej od wąchania kleju. Wstrząsająca lektura nawet dla laika. Koncepcja hiperrzeczywistości jest trudna do uchwycenia, bo nie chodzi w niej o to, że powiemy sobie "CNN kłamie i tworzy hiperrzeczywistość" albo "Instagram jest emanacją hiperrzeczywistości" albo "Matrix jest ekranizacją "Symulakr i symulacji", także to nie jest teoria o tym, że „media kłamią”, tylko dużo głębsza: o tym, że sama struktura świata społecznego zaczyna przypominać symulację. Do tego stopnia, że nawet jeśli wszyscy chcielibyśmy wrócić do „prawdziwej rzeczywistości”, to już nie ma dokąd.
    • @Tectosmith  tu nie ja zaproponowałam zamknięcie tematu( mojego wszak prawda?) tylko @Wiesław J.K. dziwne nie? Użytkownik wypowiadający się proponuje zamknięcie tematu- by nie rzec nieładne.    Czytał Pan wiersz Panie @Tectosmith czy tylko komentarze?( a propo czytałam Pana wcześniejszy wpis- nie mający nic względem wiersza) Znam historię myślę że dosyć dobrze, Kościoła też, czytałam też Pana wiersz, nie wzięłam w nim udziału i nie wezmę. Pana niechęć do katolików nie sprowokuje mnie do awantury, czy czegokolwiek.   "Betlejem" mówi o złu, które się tam dzieje- w strefie Gazy, na ziemiach w których urodził się mój Bóg. Na tych ziemiach giną dzieci- kimkolwiek są, wierzący, niewierzący powinny żyć, mieć prawo dorosnąć bawić się, chodzić do szkoły.  Taki paradoks.   Dużo tu napisałam o polityce, ludziach co wywołują wojny, więc można poczytać we wcześniejszych postach
    • @Alicja Nowak Dziekuje Alicjo za interesujące opowiadanie. :)
    • @Waldemar_Talar_Talar Haiku - lepsze. Zapraszam...  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...