Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) Pogoda* Jesień, złota, jesień, tak zapowiadał wrzesień: wizji moja kieszeń, liście, tańczą, liście, a za oknem jest już mgliście, dusza marzy szkliście, jesień, złota, jesień, tak zapowiadał wrzesień: wizji moja kieszeń... *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor: Łukasz Jasiński (październik 2024) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 18 Października 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 13
moina Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Łukasz Jasiński pięknie się czyta taką jesień Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @Domysły Mówiłem o tym na przełomie sierpnia i września - kiedy wszyscy narzekali na pogodę (tutaj było pełno o tym wierszy), a ja na to: zapewniam, będzie w tym roku Polska Złota Jesień i co? Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
moina Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Łukasz Jasiński i pięknie to Pan opisał . Moje oczy ten wiersz pokierował w stronę okna , tak mało ludzi optymistycznie wita jesień 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Łukasz Jasiński "Rzednąca trawa, blade dzwońce, Rozklekotane późne świerszcze, I pomarszczone siwe słońce, I ja – piszący rzewne wiersze.” Komentuję klasykiem, pozdrawiam. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @MIROSŁAW C. Ładnie Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Amber Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @Łukasz Jasiński Rytm i brzmienie dodają lekkości i dużo uroku. Ładnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :) Edytowane 18 Października 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @Amber Dziękuję, a powyższą rymowankę napisałem dzisiaj - do wczorajszych zdjęć na warszawskiej Woli - byłem u mamy po jedzenie i dała mi bigos i fasolkę po bretońsku, a co, pani Magdo? Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @Amber Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Kwiatuszek Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Łukasz Jasiński Ślicznie, o jesieni nostalgicznie... Pozdrawiam serdecznie:-) 1
Amber Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Łukasz Jasiński jesteś zdolnym szczęściarzem, mama takie pyszności wygotowuje. Ładna piosenka, zupełnie jakby o mnie. Pozdrawiam:) 1
violetta Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Nostalgicznie, ładny taniec liści:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 (edytowane) @Amber Oczywiście, chciałem pani zrobić przyjemność, a co? Nie wolno? Widzi pani: to - "ten utwór został doceniony przez użytkowników" - wystarczyło kilka godzin, jeśli chodzi o szczęście - trzeba je szlifować, zresztą: wszystko opisałem w esejach - "Wyrywek mądrości" i "Saga" i to samo dotyczy ludzkiego życia: jeśli ja mam szczęście, to - druga połówka też powinna mieć szczęście, jeśli będzie miała pecha, wtedy jej pech na mnie przejdzie, moje szczęście - na jej życie, to tak: jeśli pani wleje szklankę brudnej wody do czystej - czysta będzie brudna. Łukasz Jasiński @violetta Dziękuję Łukasz Jasiński Edytowane 18 Października 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
poezja.tanczy Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @Łukasz Jasiński Co jesienne, te podrygi To nasienne, łapać strzygi Ciekawie, jak to u Ciebie Na plus M. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) @poezja.tanczy Dziękuję Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @Łukasz Jasiński Udała się panu Polska Złota Jesień. Ładny wiersz i zdjęcia. Pozdrawiam. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) @piąteprzezdziesiąte Dziękuję Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @Łukasz Jasiński Droga do mamy jakże cudowna, czy z rodowodem w pełni Bretonka? Pozdrowienia dla mamy! 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) @[email protected] Dziękuję za komentarz Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 20 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi