Magda1973 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2024 Jaki będzie dzień w którym umrę Czy będzie słońce czy chmury Co pomyślę w ostatniej chwili Przypomni się słońce czy góry Gdzie wtedy będę Kto przy mnie Może odejdę sama Czy będzie wieczór południe A może to stanie się z rana Czy będę spokojna czy może Myśl jakaś nieznośna się zdarzy Czy będę zalewać się łzami A może z uśmiechem na twarzy Poczekam sobie cierpliwie Zrobię herbatę poczytam Wiem przecież że z każdą chwilą Po kawałku już znikam 5
MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2024 @Magda1973 'Śmierć nie istnieje, ludzie tylko zasypiają w jednym świecie, by obudzić się w innym' – Dalajlama Pozdrawiam. 1
JWF Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2024 Ładny wiersz. Końcówka przypomniała mi słowa Seneki: "Umieramy co dzień. Co dzień bowiem tracimy jakąś cząstkę życia, a nawet wtedy, kiedy rośniemy, życie maleje. Najpierw mija niemowlęctwo, potem dzieciństwo, a wreszcie młodość. Każda miniona chwila aż po dzień wczorajszy jest już na zawsze stracona; nawet ten dzień, który właśnie przeżywamy, musimy dzielić ze śmiercią. Jak klepsydry nie opróżnia ostatnia kropla, lecz wszystka przedtem wysączona woda, tak i naszej śmierci nie powoduje dopiero ostatnia godzina, w której przestajemy istnieć, lecz ona ją tylko dopełnia: doszliśmy do niej, ale szliśmy długo." 1
andreas Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2024 Ja się śmierci wcale nie boję, bo przecież już nie żyłem kilka miliardów lat, zanim się urodziłem... Pozdro. 1
Rekomendowane odpowiedzi