Yavanna Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 Bęben wybijał rytmu trans Flet pląsał zaklętą melodię Kto kogo grał? 4
Yavanna Opublikowano 5 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Hiala Dziękuję i pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 Sprytnie zapisanie. Intrygują mnie tytuły Twoich wrzutek.. dlaczego liczby.? 1
Yavanna Opublikowano 5 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Nata_Kruk Dzięki. Nie nadaję wierszom tytułów, a są one tutaj wymagane. Numeracja to próba porządkowania notatek z kilku lat, po części tylko chronologicznie, czasem tematycznie. Publikuję w kolejności dosyć przypadkowej. 1
corival Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Yavanna Intrygujące... osobiście skłaniam się ku wersji, że każdy grał siebie. W takim duecie każdy ma swoją rolę do odegrania. Pozdrawiam :) 1
Yavanna Opublikowano 5 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @corival Było ciut inaczej, jakby instrumenty improwizowały muzykami, gadając ze sobą. Zaczarowany duet, niezapomniane doświadczenie. 1
corival Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Yavanna Czyli trafiłaś na świetnych muzyków... nie zawszre tak bywa. Faktycznie, wrażenia muszą być niezapomniane :) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Yavanna Zawsze ktoś musi nadawać rytm, a wokół tego inni mogą improwizować. Kiedyś grałem jazz na gitarze basowej. Chyba najbardziej free to jest kręgach bębniarskich, ale jednak i tam ktoś rozpoczyna z jakimś wzorem rytmicznym, który ewentualnie ulega dalszym spontanicznym przekształceniom i oby się całkiem nie zagubił, bo powstanie kakofonia i tyle. Ja sporo kiedyś na to chodziłem, bo było w moim parku, co tydzień. Kto chciał to przychodził. Czasem się udawało, a innym razem nie. Zależy od umiejętności i wyczucia uczestników. 1
Yavanna Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius Wyczucie to klucz. Najważniejsze nie myśleć, nie kombinować, nie próbować tego ogarniać umysłem, nie wątpić, słuchać, stać się dźwiękiem i płynąć. Takie były przynajmniej moje doświadczenia. Daaawno nie grałam.
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zgadzam się z tym w pełni. Tak czułem, że wiersz jest właśnie o tym, choć dość aluzyjnie napisany. A na czym grałaś?
Yavanna Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius W tym konkretnym wierszu na szamaniaku. A wspólne granie, o którym pisałam w komentarzu, to krótki romans z djembe. 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Ja teraz gram na darbuka, takim dużym. 1
Rekomendowane odpowiedzi