Florian Konrad Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2024 metoda do tego stopnia jest nowatorska, że jeszcze jej nie opracowano. ale spokojnie, wszystko jest bezpieczne i legalnawe, pozbawione kolców i nawet nie zawsze piecze. stosuje się ją w leczeniu wyjątkowo trudnych przypadków, gdy jest już bardzo naognione i sączące się, głowa pacjenta – tak napuchła, że przypomina dezamet norkę, inwalidzkie, mało stabilne toczydło o jednym, wyłupiastym reflektorze z przodu. zanim dojdzie do najgorszego, na całym ciele powyskakują jątrzące się samobójstwiaki i, chciał, nie chciał, trzeba będzie pogryźć się z ziemią – przeprowadza się procedurę. człowieka - przez ten specyficzny ogień. bez obaw, możesz się poddać. jedynie przypatusisz się, język ci zbrzytwieje, wypowiadane słowa będą coraz wulgarniejsze, zaczną przypominać ogniwa rozwijającego się z nicości łańcucha (jedno zaczepia się za drugie – i leeeci ciurkiem, kaskada, kanonada jadowitych określeń). stoisz teraz taka podwójna, rozgraniczona. nurkująca w stertę cieni, nurtowana wątpliwościami. zaryzykować, czy dać się zeżreć najgorszemu? ...nie da się przewidzieć wszystkich skutków ubocznych, bojuchu, poza tym – ja nie lekarz, nawet mag – gorzej, niż mierny, na dodatek czarków-maruśków, które tak zachwalam nie ma i jeszcze długo nie będzie przynajmniej tu, na powierzchni. więc: śmiało. albo nie, krok do tyłu, w tę płytszą przepaść. 3
corival Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2024 @Florian Konrad Abstrakcyjny, a nawet dość zabawny tekst, chociaż... Intryguje mnie, że moja kuzynka, w ramach propozycji levzenia, usłyszała zachęty brzmiące w stylu nieco przypominającym zawarte w Twoim wierszu. Pozdrawiam :)
Florian Konrad Opublikowano 2 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2024 @corival Dobre :) Dzięki :) 1
Rekomendowane odpowiedzi