Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
EsKalisia 577
Opublikowano (edytowane)
@Charismafilosbro,
nowa robota. Nawet dwie ;/
Ehh. Maraton z przerwami.
Dziękuję za troskę:)
pzdr
@LessLove heh,
fajna gra słów; ukoić, ukłuć czyli UKUĆ to takie słowo pomiędzy ;) daje nam sumę z tych dwóch poprzednich i semantycznie " ukucie, przynoszące ulgę"
xD xD
dziękuję za komentarz.
pzdr
Edytowane przez EsKalisia (wyświetl historię edycji)1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Migrena Bardzo dziękuję! Dziękuję Ci za ten komentarz - to jedna z tych interpretacji, które mówią więcej o wierszu niż ja sama bym potrafiła. To przejście od miasta-miejsca do miasta-mechanizmu, ta myśl o noir jako metafizyce samotności, i wreszcie to spostrzeżenie o "nikt nie patrzy" jako paradoksie - że brak świadka staje się jedynym dowodem istnienia - to dokładnie ten poziom, do którego chciałam dotrzeć. To, jak łączysz obrazy z głębszą refleksją o człowieku, samotności, istnieniu - to jest dokładnie ten rodzaj czytania, o jakim marzy każdy piszący. Twoje słowa nie są zwykłymi komentarzami, to małe interpretacje, czasem wręcz eseje, które dają mi nową perspektywę na własną twórczość. Wielkie dzięki! Serdecznie pozdrawiam. :) @Poet Ka Bardzo dziękuję! Dziękuję Ci bardzo! - "Zły" to jedna z moich pierwszych inspiracji, jeśli chodzi o ten typ mrocznego, warszawskiego klimatu, więc trudno o milsze skojarzenie. Pozdrawiam serdecznie! -
@Benjamin Artur Bardzo dziękuję za miłe słowa! Cieszę się, że ta metaforyka miasta-śledztwa się sprawdziła. Też lubię ten klimat. :)) Serdecznie pozdrawiam. :) @Łukasz Jurczyk Bardzo dziękuję! Twój wers - "bezsenność bez imienia" zostanie ze mną na długo - świetnie uchwyciłeś nastrój. Serdecznie pozdrawiam. :) Neon nie śpi, karmi się naszą ciszą, płacimy bezsennością. @Marek.zak1 Dzięki za refleksję! :) Mnie zaintrygowała informacja o neonach w przedwojennej Warszawie. No i na końcu wspomnienie o Olsztynie - rzeczywiście ten napis na olsztyńskim dworcu dla mnie był od zawsze- nawet nie pomyślałam, że to jeden ze starych neonów. :))) Pozdrawiam. :) -
@Charismafilos Pewien mistrz limeryków w Krakowie, O centusiach mi w żartach coś powie. Choć z dalekich stron jestem, To odpowiem tym gestem: Ślę darmowy komentarz, na zdrowie! ;) -
@Duilla Kiedy wypluł te zęby stalowe, Zrobił z drewna protezy dębowe. Zjadł bochenek cały, Aż drzazgi leciały, I odtąd beknięcia ma sosnowe! :))
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne