Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Astralka Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) A gdy letni wieczór nadchodzi nieśmiało, Blaskiem Księżyca zauroczone Słońce... I choć wspólnego czasu mają tak mało, Ślą sobie nawzajem pragnienia gorące. Ona Księżycem, tajemnicą zachwyca! Bliskość z naturą w magii przejawia, Pasją do życia Słońce nasyca, Czułym dotykiem moce objawia. On, Promieniem Gorącym, siłą mistyczną... Silnym ramieniem wspiera codzienność, Sprawnie zarządza przestrzenią fizyczną, Czerpiąc z momentu dziką przyjemność. Och, spójrz! (...) Spójrz w przestworza zjednoczenia rodzaju. Och, tam! Na polanę gdzie Dąb Przodków gospodarzem, Złączenie pierwiastków w czystym kochaniu! Widzisz... Miłość jest wiernym wolności wioślarzem. Edytowane 7 Sierpnia 2024 przez Astralka (wyświetl historię edycji) 9
Adaś Marek Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 W tym krótkim wierszu można się tak wiele doczytać... Wiersz do ulubionych. Pozdrawiam :) 1
Astralka Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Nie masz pojęcia jak mi miło, mój imienniku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @Astralka Kapitalna fraza puenta !!!! 1
Astralka Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @Leszczym Pięknie dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @Astralka Moje klimaty... więc poczytałam z przyjemnością. Sięgając okiem od niebnych spektakli, po dębowe gaje. Pozdrawiam :) 1
Astralka Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 @corival Pięknie dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
poezja.tanczy Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2024 @Astralka Bo co wiosło, na, sprawuje To poniosło, ach, oszukuje M.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Niewiarygodne Łukasz Jasiński 1
Rekomendowane odpowiedzi