janok Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 U stóp twoich, ziemio obiecana kładę się dzisiaj w deszczowych chmurach przyjmij me ciało, tam skąd powstało ziemio religii, natury, rozumu Przyjmij też ducha w ogrodu krainy gdzie chylą się liście oliwy, daktyli Uderz w mą duszę! Uderz w me ciało! oczyść w krwi swojej, ożyw w swym ogniu niech się odrodzę jak feniks z popiołu! Ptaki niebios niech cię koronują w goździki i róże w chabry i maki gronostaj z mchu załóż i purpurę z bratków niech fiołek ci pachnie a szałwia zieleni obmyj się z nami w słonecznych obłokach niech niebo mi tłem dla twej zieleni! Lecz czemuś znów bledniesz? Lecz gdzie twe kolory? Cóż jarzębina na szyi twej czyni? Gdzie sykomory? I lipiec prawdziwy? ty znów się kładziesz do snów gotowa i w całun jak baranek biały zakładasz poddani twoi są martwi wraz z tobą by wrócić mogli gdy znów będą z tobą. 4
Rafael Marius Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 @janok Każdy ma jakąś wizję odchodzenia, a niektórzy wiedzą jak jest bo byli po tamtej stronie.
Astralka Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 @janok Niezwykła relacja z naturą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zabogacony wiersz i to jego głównym walorem....tak sobie pomyślałam doczytując. Mam nadzieję że inne Twoje wiersze równie dobre....zaraz popodglądam.Z pozdrowieniem wciąż letnim....
Rekomendowane odpowiedzi