Ten utwór został doceniony przez użytkowników. error_erros Opublikowano 27 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Po chłód wychodzę, niech mnie beszcześci. Niosę zarazę buta podeszwą, Z kałuż do kałuż, półżywe mięso Dżdżownic - pielgrzymów mamionych deszczem. Pobłądzę, w myśli nabiorę błota, Z chmur cały ołów skroniami zbiorę. Oddech z powietrzem scali kolorem Szarość żarłoczna - dym papierosa. Wzgardzę resztkami ciepła pod płaszczem Nasiąknę futrem kundli bezdomych, Dla oka będę jak nieprzytomny, Kiedy, stęskniona, szukać mnie zaczniesz. 8
Amber Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 (edytowane) @error_erros Świetny tytuł. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 28 Lipca 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 @error_erros Jak zawsze warto Cię poczytać. Po tych upałach faktycznie... czlowiek szuka chlodu i nie tylko zresztą czlowiek. Tylko... po co od razu palić ;) Czyżby było to celowr działanie, żeby się stęskniła, żeby się zainteresowała... Pozdrawiam :)
error_erros Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję! ;D Chłody są ważne, bo w nich człowiek najlepiej czuje, że sam jeszcze dysponuje jakimkolwiek ciepłem ;> 1
Rekomendowane odpowiedzi