Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 17 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 (edytowane) Z cyklu: Inni wrzucają, my wyławiamy Nadzieja na pokaz Nadzieja chodziła od drzwi do drzwi Oferowała swe usługi, także mi Mówiła, niedrogo, a wiele zrobię Ja jej na to, przykro mi, nie pomogę I tak plątała się bez celu i sensu Ktoś ją nawet przymierzał do po babci kredensu Ale nie pasowała w żadną stronę Mina, i ekspozycja, położone Trafiła w końcu na kogoś nerwowego Co nie rozumiał jej tonu pewnego I się skończyło, nie do pozazdroszczenia Bo nadzieja zakosztowała zawieszenia Powiesił ją ktoś na suchej gałęzi Dyndała tak sobie na trwałej uwięzi Myślała o życiu i co z niego miała I konkludując, uwolnić się nie chciała Skoro mnie nikt nie potrzebuje Wiszę i dyndam, spokoju próbuje Przynajmniej teraz ktoś zwróci uwagę By nadzieję traktować z rozwagą //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, sztuki teatralne, dialogi i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org Edytowane 21 Lipca 2024 przez poezja.tanczy (wyświetl historię edycji) 9
Marek.zak1 Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 Nadzieja jest tania, stąd wielu kupuje, licząc na dobry biznes. Pozdrawiam 2
andrew Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @poezja.tanczy Super. Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 2
Rafael Marius Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2024 @poezja.tanczy Niektórzy zapominają o niej. 2
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy ... sugestia na ostatni wers.... by nadzieję traktować z rozwagą. Wdzięczny i nieco żartobliwy wiersz... choć nadzieja, to poważna sprawa, ona żyje w głowach wielu ludzi. Pozdrawiam. 2
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @Hiala Chyba że nie umie pływać :) @Marek.zak1 Nie ująłbym tego lepiej Jesteś jak ten mistrz z Twoich wierszy @iwonaroma A miało być niefajne :) @Dagmara Gądek Awansujesz jak nikt Urastasz do miana mojej ulubionej recenzentki Uwielbiam taką krytykę W pełni uzasadnioną, żeby nie było :) @andrew Dzięki, doceniam Twoje zdanie @Rafael Marius Jedni zapominają, a innym jest niepotrzebna @Nata_Kruk Poprawiłem. Dzięki za podszept Tak. Z nadzieją nie dojdziesz :) @Monia @violetta Dzięki że jesteście Pozdrawiam wszystkich szczerze, M. 3
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Nie, bo wtedy straciłbym kąśliwe komentarze. A już się z nimi zżyłem :)
viola arvensis Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @poezja.tanczy świetna personifikacja. Styl zabawny a wiersz mądry. Pozdr. 1
poezja.tanczy Opublikowano 26 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 @viola arvensis Bo jedno z drugim można łączyć Dzięki, że czytasz Pozdrowienia nejlepsze 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2024 Można i tak Łukasz Jasiński 1
Rekomendowane odpowiedzi