Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Zanim wypowiesz kilka słów, poproszę najpierw zmilcz i pierwej rozważ potem mów, bo szkoda każdej z chwil. A wszystkim słowom nadaj sens, nie rzucaj bez potrzeby, bo najważniejsza tutaj treść: czy w to co mówisz wierzysz? Naprawdę pragniesz, tego chcesz, nie działa impuls chwil. Już przemyślałeś, pewnie wiesz, przed tobą piękne dni. Nie możesz rzucać słów na wiatr i czasu stracić mnóstwo. Tu w grę nie wchodzi żaden pat, bo gdyś niepewny ustąp. Odwrotu nie ma - stwierdzam fakt. Zniewala mnie twój gest: zostaniesz ojcem - słyszę tak. Ten ciężar musisz znieść. Z radością wołasz: tak, tak, tak i czynisz to z dreszczykiem. Więc niech się stanie, chcesz to masz. Zostaniesz zakonnikiem. 2014 13
Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Końcówka zaskoczyła, ale bywa i tak... do zacytowanej ślę szczery... :) Nikt nie powinien rzucać słów.. na wiatr. Chłodu na wieczór życzę... ale bez nawałnic. 1
andrew Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz Słowa... Są wynikiem myśli. One najważniejsze. Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 1
Stracony Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz ... już miałem gotowy komentarz, ale szukałem tego zaskoczenia o którym pisała Nata. Dziś jednak młodzi panowie nie chcą zostawać ojcem ani ojcem. W obu przypadkach nie wiedzą co tracą. W jednym przypadku wiem to na pewno, w drugim zakładam ...zresztą żyję w celibacie, więc trochę wiem :) 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coraz więcej osób rzuca. Nikogo nie można traktować poważnie. 2
Adaś Marek Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz Jacku natchnąłem się na ten wiersz wcześniej, czytając w twórczości, ta zaskakująca przygotowana przez cały wiersz puenta jest świetna, Gratuluję i pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Nata_Kruk dzięki ale u mnie chłodu brak nikt nie rzuca słów na wiatr :)) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdyby wynikiem myśli były słowa świat byłby cudowny oraz mowa ale najczęściej słychać mnóstwo słów nie wnikam pełnych pustych głów Pozdrawiam
corival Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz Finał zaskakujący, ale nawet taki wybór wymaga przemyśleń i nie rzucania pochopnych... tak. Pozdrawiam :) 1
Starzec Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz każdy ma wybór, lecz czasami łut szczęścia się przydaje:) Pozdrawiam:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @Stracony a wiesz że jednak różnie bywa być ojcem mieć rodzinę dojrzewają do tego ok trzydziestki być ojcem w zakonnikiem spotkać trudno ale są i chyba Najwyższy działa :) @Rafael Marius jest mi trudno zrozumieć jak spora część ludzi widzi siebie w lustrze i nie ma z tym problemów 1
poezja.tanczy Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz Na te zakony, co oko padło Pewne wykony, jajko z kojca spadło Świetny tekst z niespodziewanym zakończeniem To się ceni! Pozdrawiam miło, M.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @Adaś Marek Starajmy się czytelnika czymś zaskoczyć - chociaż tekst w sumie życiowy dzięki @Dagmara Gądek dzięki za wizytę - tekst tradycyjny, forma nielubiana ale zauważyłaś - miło z twoich dywagacji można wysnuć jeden wniosek: wprowadzić małżeństwa próbne :))) tylko zginął sens słowa kocham ale to temat na inny wiersz Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2024 @corival ten wybór wymaga szczególnych przemyśleń :)) Pozdrawiam @Starzec szczęścia łut zawsze się przydaje Pozdrawiam :)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Ładnie Łukasz Jasiński
wierszyki Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 Jest zaskoczenie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi