corival Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 Skromnie krok oddaje życiodajnej kuli, planetarna siostra o zmiennym obliczu. Z dala bliźniaczka pełną twarz ujawnia, w pobliżu nowiem cieniutkim się jeży. Kiedy nocną ciemność rozjaśnia Phosphoros, zwiastuje nadejście ogromnego światła. Blaskiem pożegnalnym błyszczy zaś Hesperos, wędrując tak znanym wieczorowym szlakiem. Dwa sprzeczne zwiastuny, a jedno oblicze. Zauważył mędrzec, niszcząc wdzięk legendy. 6
Dagna Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 …tak ciekawe obrazy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , bardziej zyskają, gdy stworzysz sytuację liryczną „odpuszczając” parę przymiotników; częściowo „ nie dopowiadając”;)), ale lubię Twoje klimaty , pozdrówki miłe 1
Amber Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 @corival Wieczór na czerwonym dywanie z oskarami w międzyplanetarnym towarzystwie. Obrazowy wiersz czuć w nim splendor kosmosu. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... dołączam do lubienia... :) .. może by i coś uszczknął, ale i tak pięknie obrazujesz słowami. ... otóż to... :) Pozdrawiam Autorkę oraz Panie wpisujące się. 1
Amber Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 @Dagmara Gądek @Nata_Kruk Miłego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
corival Opublikowano 3 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Tak, cóż... przymiotniki. Chyba mnie lubią, że nie zawsze daję radę się od nich opędzić. Cieszy mnie, że mimo to nie spisujesz mnie na straty. Pozdrawiam :) @Amber Ojej... myślę, że chyba czerwony dywan jednak nie dla mnie ;) a ten splendor brzmi tak dumnie, że chyba lepiej, żebym w niego nie uwierzyła. Jeszcze pęknę... Niemniej bardzo dziękuję za docenienie moich wysiłków. Miło mi, że znalazłaś tu coś dla siebie. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 3 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 (edytowane) @Nata_Kruk Miło mi, że zajrzałaś... może i coś tam dało by się wyrzucić, ale... niech już tym razem zostanie jak jest. Dziękuję za docenienie obrazowania... staram się jak umiem i milo, że ktoś to zauważa. Pozdrawiam :) Edytowane 4 Lipca 2024 przez corival (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @corival Bardzo fajne i w Twoim nie znanym mi dotąd nowym stylu ;)) 1
corival Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Leszczym Dziękuję za uznanie, staram się jak umiem. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @corival Spoko, dziękuję, ale co to ja tak ciągle tutaj jestem pozdrawiany? Ja zdrowia nie mam i mieć nie będę, bo to jest w tych realiach po prostu niemożliwe... Ja oczywiście w założeniu też pozdrawiam, ale to wiesz to takie życzyć komuś czegoś niemożliwego i nierealnego :))) 1
corival Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Leszczym Tak, tak... jak się zdaje już kiedyś, fakt że dość dawno, odbyliśmy rozmowę na ten temat :) Ja tam z uprzejmości zwykłej będę Cię pozdrawiać i tyle, więc mam tylko nadzieję, że nie poczujesz się z tego powodu urażony :) No to ponownie pozdrawiam ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi