Stary_Kredens Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ty jesteś Meduzą Ja też Ciekawe kto spojrzy pierwszy 5
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Ja... Łukasz Jasiński
corival Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Stary_Kredens Najlepiej jednak atmosferę odmeduzić. Bardzo mi się spodobało ujęcie tematu. Słów niewiele, a ile treści. Pozdrawiam :) 1
Stary_Kredens Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński niby czemu? 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 (edytowane) Bo się nie boję żmij, hien, sępów, piranii i meduz, także: pasożytów, całe życie byłem wykorzystywany i całe życie musiałem walczyć o przetrwanie - w zasadzie nikomu nie ufam, otóż to: na moje zaufanie trzeba zapracować i zasłużyć, dodam: nie mam krótkiej pamięci i nie zapominam i nie wybaczam - wybaczanie jest słabością, kończąc: najpierw trzeba naprawić wyrządzone krzywdy, proste i logiczne? Łukasz Jasiński Edytowane 19 Czerwca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Stary_Kredens Opublikowano 19 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński mam podobnie z tym, że teraz o wiele mniej mam oczekiwań i jest mi z tym o wiele lepiej. Ludzi którzy mnie zawiedli itp. raczej omijam jeśli mogę i staram się po prostu o nich nie myśleć, chociaż to trudne, ale z czasem to się wszystko wyrówna Kredens pozdrawia 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 (edytowane) @Stary_Kredens W moim wypadku nie: kiedy okazuję dobroć - jestem bezwzględnie wykorzystywany, dobroć to dla innych słabość - nic się nie zmieniło i też nie mam powodu zmieniać zdania w sprawie dwunożnych ssaków agresywnych, wiem z autopsji: najpierw wykorzystują własną pozycję w celu wykorzystywania innych, kiedy przychodzi czas na nich - zaczynają płakać - to nic innego jak krokodyle łzy. Łukasz Jasiński @Stary_Kredens Wszystko opisałem w wierszu: "In vale animus..." Łukasz Jasiński Edytowane 19 Czerwca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2024 @Stary_Kredens Bo spojrzenia, co się natęża Umówienia, słowa węża Ciekawie napisane Do poruszenia Pozdrawiam miło, M.
Rekomendowane odpowiedzi