Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Krwawy żeglarz

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie te liczne - jakby samurajskie - kile miał rzecz jasna pod kilem, spod którego wystawał miecz, a właściwie mieczysko. I płynął przez życie, choć chmurny Neptun miał go już na widelcu. Miał na imię Mieczysław, co nie zmienia o tyle, że niniejszy tekst jest dalej tylko tekścikiem poruszającym się gdzieś pomiędzy mini prawdami i wielkimi przekłamaniami.

Seranon, 03.06.2024r.

@Leszczym ten joker mało ma wspólnego z batmanem, jest produktem naszej rzeczywistości, a nie wyobraźni (poniekąd wyobraźni reżysera). W sobotę w nocy leciał w tv u mnie i nie omieszkałam oglądania do rannych godzin. Chciałabym zobaczyć go na dużym ekranie w kinie. Film jest z 2019 – go.

@Amber Z tego co się orientuję serie o batmanie i jokerze są całkiem realistyczne psychologicznie. Autorzy serii o to dbają szczególnie. Inna sprawa, że Jaquelin Phoenix sporo się ostatnio produkuje w najróżniejszych tego typu filmach... I są to bardzo ciekawe kreacje, choć z racji sympatii z Francją najnowszego filmu o Napoleonie akurat nie oglądałem...