Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Popełniłem błąd! Pokornie proszę o wybaczenie. Chodzi o wers: And still the burden of the strain Słowo Strain ma dodatkowe znaczenie, które uświadomiłem sobie słuchając pięknej pieśni Rule Britannia (...), a konkretnie słów: And guardian angels sang this strain. Strain to też melodia, pieśń. A Burden? Okazuje się, że w tym znaczeniu to powracający motyw, akcent, refren. Zatem Emily mówi po prostu:  - I wciąż refrenem mojej pieśni jest -. I wszystko robi się jasne. Zatem niezgrabne: I wciąż ciężarem u napięcia granic Jest mi - nie walcz więcej, to wszystko na nic. - Zamieniam na: I wciąż oznaką mej melodii granic Jest - Dość już twych starań, to wszystko na nic. -
    • @FaLcorN   czy Ty nie przesadzasz z tą szybkością? ;) 
    • Link do wersji z muzyką:       ty i ja to serca złączone razem które z radosnym wyrazem rozpraszają szare chmury i dzień słoneczny ze smutku budzą powolutku   ty i ja to dwa potoki i ich nurt szeroki który w porywie swoim tchnie życie w drzewa, kwiaty tworząc przy tym przepiękne światy   ty i ja to dwa dojrzałe owoce które nawet w zimne noce słodkim swoim sokiem przestrzeń wokół  nasycają choć ich z drzewa nie strącają   ty i ja to dwie gwiazdy, dwa słońca które płoną, choć nigdy do końca nie wypalą materiału choć jak wata palny, miękki jak nić wątły, cienki   ty i ja to dzień i ciemność nocy co trzyma w swojej mocy chyba wszechświat cały od jednej struny, atomu do niewyobrażalnego - nikomu   ty i ja to dwa kwiaty kwitnące na zielonej i pachnącej łące w słońcu, w uśmiechu patrzących w niebo błękitne w swym ideale – wybitne   ty i ja ty i ja
    • @KOBIETA o coś w tym stylu…        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...