koralinek Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 oto początek tekstu tu słówka sklejające się na jakąś sytuację dzwonek do drzwi szlag by to zaraz wracam wstaje wraca tu bohater o robi coś ciekawego chyba ma z czymś problem coś przeżywa coś go przeszywa fafik skomla o spacer no już wstaje wychodzi akcja dzieje się sama wraca w tym miejscu następuje zwrot niespodziewanie zaskakująco patrzy oniemiały a teraz chwila ciszy bo nie sposób opisać w końcu co dzieje się w jego wnętrzu a ja pójdę po herbatę wstaje i idzie krokiem zabójczym ******************************** wraca odmieniony z kubkiem wciągającej cieczy akcja wraca na tory następuje rozwiązanie dobre lub złe następuje rozlanie herbaty komputer pada szloch synteza złości wszystko przepadło teraz już nikt tego nie przeczyta tylko człowiek zostaje przeczytany 30 IV 2024 5
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @koralinek witam bardzo trafnie opisana kompozycja która wielce szczegółowo i dokładnie przedstawia proces pisania pracy na zaliczenie u profesora sarumana, pozdrawiam z fartem mordo 1
koralinek Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @orenz witam nie tylko u profesora sarumana u profesor jach-salomon równiez pewne strategie sprawdzaja sie wszedzie pozdrawiam
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @koralinek witam salomon to jak ta ryba losos po angielsku czy jakies zydowskie cos dziekuje i prosze o rychla odpowiedz pozdrawiam 1
koralinek Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @orenz witam juz spiesze z odpowiedzia chodzi oczywiscie o rybe ktora znalazla nogi i zostala wykladowczynia losos losos gurski mam nadzieje ze rozwialem watpliwosci pozdrawiam
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @koralinek witam uff cale szczescie juz sie balam ze chodzi o zydowskie lobby na POLSKIH uniwersytetach dzieki BOGU ze chodzi o rybe a nie o zyda pozdrawuam PO POlsku
koralinek Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @orenz witam spisek juz sie nie panoszy na polskich uczelniach to fakt te czasy minely dzis tylko lewactwo pozdrawiam i שבת שלום
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 witam cale szczescie JEDNAK CO PAn PISZE CO TO ZA SZLACZKI SA JAKIES JA NIE ROZUMIEM PANIE DROGI CO PAN PISZE TO N IE JEST poLSKA MOWA JESTESMY W POLSCE MUWI SIE PO POLSKU pozdrawiam rowniez
koralinek Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @orenz אנא כבד את התרבות שלי ואת המורשת שלי, אם היה לך חבר יהודי היית מבין את שבת שלום Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @koralinek יהודי היית מבין את שבת את התרבות שלי ?
orenz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @koralinek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 (edytowane) Dzień dobry, panie Rabinie, moja propozycja tytułu: "Koktajl Mołotowa", a dlaczego? Otóż to: jakiś dzieciak (szesnastolatek) w nocy chciał podpalić Synagogę na Placu Grzybowskim w Warszawie koktajlem Mołotowa, oczywiście: został złapany przez policję we współpracy z Agencją Bezpieczeństwa Wewnętrznego i co na jaw wyszło? To był żyd z obywatelstwem polskim - wielu takich prowokatorów jest i często prokuratura umarza śledztwo z powodu "nieznanych sprawców" - największymi antysemitami są sami żydzi, jasne: informacja była lakoniczna - "został zatrzymany szesnastolatek z obywatelstwem polskim" - tyle tylko, jednak: kto ma rozum - wie - o co tak naprawdę chodzi. Łukasz Jasiński Edytowane 2 Maja 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
koralinek Opublikowano 2 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @Łukasz Jasiński kolejny raz zaskakuje mnie pańska interpretacja tekstu. Nie pomyślałbym, że można by go odczytać pod kątem niecnych tajemnic ABW. Może nieświadomość zbiorowa mnie ku temu pociągnęła. Pozdrawiam.
Giorgio Alani Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @koralinek Dzień dobry. Utwór ten swoim stylem nieco przypomina mój wiersz "Reżyseria: życie", który napisałem ponad rok temu. Jestem ciekaw czy jest to jedynie przypadkowe podobieństwo, czy może nastąpiła tu jakaś inspiracja. Pozdrawiam 1
koralinek Opublikowano 2 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 @Giorgio Alani pisząc ten wiersz raz mi przemknęła myśl o twoim utworze sprzed roku lecz niestety żadnej inspiracji tu nie poczyniłem. Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2024 (edytowane) Kiedyś oglądałem film (tytułu nie pamiętam) o posuniętym w wieki autorze, z którym młoda dziewczyna przeprowadzała wywiad w czasie gdy on pisał książkę o starzejącem się autorze, z którym młoda dziennikarka przeprowadza wywiad. Narracja filmu poprowadzona była w taki sposób, że widz nie miał pewności, którą część opowieści ogląda. Fikcja zupełnie mieszała się ze światem realnym, co w końcu prowadziło do zupełnej konsternacji, gdy okazało się, że staruszek chce zabić zafascynowaną nim dziewczynę i w końcu swój plan uskutecznia. Niedawno oglądałem też nieco podobną produkcję o pisarzu przeżywającym rwórczy kryzys (znów tytułu nie pamiętam :)), ale tutaj akcja tworzonej przez niego powieści rozgrywała się przed jego biurkiem. :) Pozdrawiam P.S.: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skomla czy skomle? Edytowane 7 Maja 2024 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi