Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) wystarczy wachlarz z plastiku wstążek w miejsce drzwi lekki przeciąg w upale w nocy za oknem psy ujadają pralka miednice i niski schodek zawsze tu uśmiech i szybkie słowa złota koronka u cioci świeci niezrozumiałe dla dziecka łkanie gdy ciocia prędzej kieliszki chowa śpię dzisiaj sama przy niskim oknie w bezpańskiej nocy psy ujadają poznaję rewir Żabki szłapanie która z przejęciem strzeże od złego — na sen czerwony jak nos pomidor kiełbasa wiejska i chlebuś z masłem gdy margaryna też u nas wyjdzie (noga za łapą — łapa za nogą) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 28 Kwietnia 2024 przez agfka dod.wers (wyświetl historię edycji) 10
violetta Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Co się w tej Żabce wyprawia:) 1
wierszyki Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mój największy wierny psi przyjaciel z dzieciństwa :-) z jakichś powodów nie odstępowała mnie na krok ;-) Wczoraj był pogrzeb cioci. Dziękuję i pozdrawiam :-) 1
wierszyki Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, zawsze :-) To były lata kartkowe, kolejki za wszystkim. Taką kiełbasę tylko tam jadłam, gdy przyjeżdżałam w wakacje. No a psy na wsi, najczęściej u budy przywiązane, Żabka akurat nie :-) Mały, mądry kundelek. Dziękuję 1
wierszyki Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Dziękuję @any woll @beta_b @violetta 1
befana_di_campi Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Moje dawne wakacje na wsi, która zamieniła się w międzymiasto :) 1
wierszyki Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kto wie, na ile to między miasto blisko Twojego, to okolice Krakowa. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)
violetta Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Ja miałam dzieciństwo Łaskarzewie, wszystko tam miałam i nie myślałam o większym świecie, dzieciństwo jest takie ubogie, ale fantazja mi została:)
wierszyki Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Pozdrawiam i dziękuję @iwonaroma i @Leszczym Troszkę zmieniłam. Koronka nie w zębie ale na zębie, w zasadzie nie o zęby chodzi lecz półmrok, dodałam ostatni wers, żeby może bardziej w stronę owego kłusownictwa., czyli kłusującego kundelka. Dziękuję wszystkim, daliście mi zdaje się "medal" ;-) rozumiem, że dla Żabki, to się zgadzam :-) Miłego
befana_di_campi Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 @agfka @agfka "Międzymiasto" to rzeczownik-neologizm utworzony przez jedną pochodzącą z Wieliczki powieściopisarkę. Natomiast moje typowe wsiowe wakacje miały miejsce w Brzeźnicy w pobliżu Bochni, a później w Żegocinie koło Limanowej. Międzymiastem określa się zabudowane przestrzenie na terenach dawnych ornych pól lub starych, wykarczowanych sadów. 1
wierszyki Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-) Słusznie ;-) bez spacji zatem :-) Bliskie mi okolice. Ale ja tam zawsze byłam na krótko jako dziecko, tyle że cyklicznie, żadna idylla, tylko praca, praca. Moja mama stamtąd po prostu uciekła. jeszcze pośród pól kościół w Gosprzydowej z wzgórz ścielą się w dół ścieżki Maryjkowe nimi poprzez maje w czerwcowe ołtarze z poranionych stóp wznieść się w pieśni marzeń w drewnie suchy chłód z przepoconych dłoni wsiąkał z modlitw co jużże od soboty matka w biegu tu krótka sukieneczka komunijna lecz skromna jak piosneczka Dziękuję, sprowokowałaś mnie do kolejnego zrymowania ;-) Może wstawię, w końcu maj będzie. Pozdrawiam i dziękuję :-)
wierszyki Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Dziękuję @MIROSŁAW C. :-)
poezja.tanczy Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @agfka I sterowanie, co się odgarnie I dogadanie, wyjdzie niezdarnie Ciekawy wiersz Na plus, jak dla mnie :) Pozdrawiam miło, M.
wierszyki Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sorry, nie rozumiem komentarza. Ale dziękuję za podobanie :-) 1
andreas Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2024 @agfka A ja z kolei mam Felkę, 7-letnią skundloną minisznaucerkę i wiejskie wspomnienia również. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi