Leszczym Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) W poplamionym tshircie i upapranych spodniach, pachnąc jakoś tak bylejako motyw kwiatów wziąłem do warsztatu. Sekatorem obciąłem garstki, a właściwie połacie całe tulipanów. Potem zacząłem je szlifować, obrabiać, przewiercać wiertarką, wbiłem też kilka gwoździ. Pogidźgałem dłutem ile trzeba, a nawet jeszcze więcej. Przydało się imadło. Piła piłowała w sam raz. A na koniec nasmarowałem je tłustym mazidłem ze słoika. Podczas pracy rzuciłem w eter kilka siarczystych przekleństw. Dziko pokrzykiwałem w stylu "ale jazda". Dopiero na końcu obudziła mnie refleksja, że co to najlepszego z nimi zmalowałem. I przypomniała mi się koleżanka Ania, która już wieki temu stwierdziła, że ja nie mam ręki do kwiatów ... Seranon, 19.04.2024r. Niewykluczone, że należałoby tak oto: Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 3
MIROSŁAW C. Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 @Leszczym Tak jak w piosence - zdecydowanie ! 1
violetta Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Niezły z ciebie ogrodnik:) poznałam fajnego i tak przystojnego ogrodnika, zaraz Agnieszka chciałaby poznać, to więcej nie napiszę :) fajna muzyczka:) 1
Leszczym Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 @MIROSŁAW C..Są 2 szkoły - moja tutaj akurat lepsza !! @violetta Dobry ogrodnik z duzą dozą cierpliwości plus mega aparycją i małą wyobraźnią zawsze w cenie ;)) Też tutaj poznałem Francuzkę - ale wiesz kłopot, bo tylko sex ://
poezja.tanczy Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2024 @Leszczym Na warsztacie, tych ukojeń Jeśli nie znacie, setki zbrojeń Ogrodnik się w Tobie rodzi? :) Pozdrawiam miło, M. 1
Leszczym Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2024 @poezja.tanczy a tak mi się napisało i chyba dlatego że generalnie lubię kwiaty ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi