Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97Oj Bereniko, do czego Ty mnie namawiasz? No ale dobrze - będę teraz słowa wieszała do góry nogami, albo w poprzek, wzdłuż, na ukos i może zobaczę jeszcze coś innego niż miały znaczyć :)   To coś jak mieszanie herbaty bez cukru – niby proces ten sam, a może smak będzie lepszy? Uśmiechniętej niedzieli Duszko miła :)
    • @Berenika97 Zdjąć znaczenia... jakże lekko wtedy biegłoby się ku słońcu :)   Wróbel odleciał. Nie liczył strat ani zysków. Niebo go przyjęło.   Pozdrawiam
    • Utkana z milczenia prowadzi za rękę frasobliwy wiatr, co ufnie szeleści między wersami. W jej wnętrzu drży echo- jak kamyki rzucone w głąb nocnej toni. W przestrzeni pełnej oddechu melancholia splata dłonie otulając miękko każdą minioną chwilę.   Autor fotografii: Mirela Lewandowska

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• 70. Czas nie jest rzeką (narrator: kapłan Ozyrysa)   1.   Czas nie jest rzeką. To jezioro, w którym odbija się słońce.   2.   Przeszłość i jutro leżą w tej samej wodzie.   3.   Mierzycie odległość, a nie widzicie drogi.   4.   Wszystko już było. Nawet wasze sny o wieczności.   5.   Widziałem twoich bogów. Młodzi, głośni, niecierpliwi.   6.   Zabijacie, jakby śmierć była nowym początkiem.   7.   W waszym ogniu nie ma światła, tylko pycha.   8.   Bądź jak ten kamień. Przyjmij słońce i wiatr. To wystarczy, by trwać.   cdn.
    • @Nata_Kruk dziękuję...tak mnie wczoraj naszły wspomnienia :) @Lenore Grey dziękuję... prawdziwy, tak.. :) @Adam Zębala dzięki :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...