Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
iwonaroma

iwonaroma

27 minut temu, Łukasz Jasiński napisał(a):

I poprawnie piszemy: "Nie lubię krytyków" - bez interpunkcji, jedno zdanie nie wymaga żadnej interpunkcji i tyle na temat, acha, jakie ma pani wykształcenie?

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński Rzeczywiście, w tytule nie stawiamy kropki jednak od pewnego czasu osoby (sic! ;)) parające się literacko (a nie osoby parający się) robią to, przypuszczam, że w celu podkreślenia, pewnego przytupu  (przynajmniej ja z tego powodu tej kropki użyłam). Język jest żywy i być może niedługo będzie tak, że osobnicy zamienią się w osoby. Czego Panu szczerze życzę, nie tylko gramatycznie.

I żeby Pan tak nie bił piany, bo to Panu długofalowo nie służy, choć na krótką metę może wydawać się Panu, iż jest nieco mniej znudzony.

iwonaroma

iwonaroma

18 minut temu, Łukasz Jasiński napisał(a):

I poprawnie piszemy: "Nie lubię krytyków" - bez interpunkcji, jedno zdanie nie wymaga żadnej interpunkcji i tyle na temat, acha, jakie ma pani wykształcenie?

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński Rzeczywiście, w tytule nie stawiamy kropki jednak od pewnego czasu osoby (sic! ;)) parające się literacko (a nie osoby parający się) robią to, przypuszczam, że w celu podkreślenia, pewnego przytupu  (przynajmniej ja z tego powodu tej kropki użyłam). Język jest żywy i być może niedługo będzie tak, osobnicy zamienią się w osoby. Czego Panu szczerze życzę, nie tylko gramatycznie.

I żeby Pan tak nie bił piany, bo to Panu długofalowo nie służy, choć na krótką metę może wydawać się Panu, iż jest nieco mniej znudzony.

• Dodaj nową pozycję...