Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generałowie zamiast prowadzić wojnę, rozegrali partię szachów.

*

Królewska gra poróżniła przyjaciół. Rodzaj walki zmienili na szable.

*

Która anegdota jest prawdopodobna?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Księgarnie były ulobionymi miejscami, które odwiedzałem w poszukiwaniu ulubionych książek. Pamiętam, że niektóre książki niełatwo było kupić, często trzeba było je zamawiać, np: ja przepadałem za książkami o tematyce fantastycznej. Encyklopedie szybko znikały z półek księgarskich. Wypożyczalnie i biblioteki również oferowały swoje uslugi w tej dziedzinie. 
    • @Łukasz Jasiński Panie Łukaszu jednak pan nie zrozumiał.Daleko mi do oskarżania innych bo niby dlaczego miałabym to robić?Oceniać też nie chcę!Jednak nie wszyscy jesteśmy z tego samego „ rodu” ja zapewne wypadłam z gniazda i może dlatego nauczyłam się frywać?! Tego samego życzę Panu również bo widzę że skrzydła Pan ma.Nie psujmy sobie kolejnego poranka zatem „ żegnam”…serdecznie.
    • @Bożena De-Tre   Nie, nic pani mi rozumie, przed chwilą byłem łagodny, spokojny i miły, a pani co? Oskarża mnie pani o agresję? Postawą AGRESJI jest ZAZDROŚĆ i NIEUDACZNISTWO, dajmy sobie przekład: jeśli ustąpię i pani co zrobi? Zajmie mi pani moje miejsce, a mnie pani wyrzuci na na warszawską kostkę brukową, tak? To pani ma problem: jest pani agresywna, pusta wewnętrznie, prowokująca, zboczona i czego jeszcze pani chce? Niech pani wreszcie nauczy się wreszcie odpowiadać na pytania!!!    Łukasz Jasiński herbu Topór 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Sylwester_Lasota Osobiście uczyłem się o grzybach od mojej św. pamięci matuli, była ona przednim zbieraczem i znawcą grzybów, a atlasy w tamtych czasach to była rzadkość.  Tak, ja również ograniczałem się do kilku, bardzo znanych jadalnych grzybów (prawdziwki, borowiki, koźlaki, osaki, maślaki, podgrzybki, mam nadzieję, że nie pominąłem jakiegoś gatunku i nawet raz udało mi się znaleźć kanię, który to grzyb był już wówczas rzadkością, jednakże unikałem go ponieważ przypominał mi muchomora. Pozdrawiam.
    • Przy tobie uśmiechałam się dużo częściej, widzieli to wszyscy, ty również doskonale widziałeś, że jesteś dla mnie kimś ważnym, że przy tobie słońce świeci jaśniej, a ja jestem z tobą szczęśliwa.   I nigdy nie chciałam dopuścić do momentu, w którym uśmiecham się mniej, słońce chowa się za chmurami, a ja chodzę swoimi drogami.   chciałabym żeby słońce znowu wyszło, żeby serce znowu mocniej zabiło, żeby smak twoich ust pozostał, żeby uśmiech mój powrócił żeby miłość między nami trwała zawsze.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...