Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Duch7millenium brzmi to bardzo tajemniczo, ale chyba nawet nie chce wiedzieć  Pozdrawiam kredens stary
    • @iwonaroma Sztuczna inteligencja może być niesamowicie pomocna, ale jest w niej jednocześnie coś niepokojącego. Narzędziem jest potężnym, ale trzeba z nim postępować ostrożnie. Dlaczego? Bo w niektórych sferach życia może zwyczajnie przyczynić się do rozleniwienia, a być może nawet regresu ludzkości. Sztuka, na przykład...   Jeśli chodzi o kwestię jej uprawiania, to można już dziś zauważyć, że postęp jest gigantyczny. Starczy spojrzeć na YouTube, na filmy wygenerowane przez AI.    Wg mnie, sztuka jest jednym z filarów cywilizacji. Oddając ją maszynom, pozbywamy się człowieczeństwa.
    • @beta_b Hmm... Gdyby tak spojrzeć w przeszłość, możnaby mieć pretensje nawet do Byrona. Wszak to on częstokroć wprowadzał do swoich utworów bohaterów w typie szlachetnego łajdaka. Zresztą, to zapewne archetyp dość starej daty.
    • kłamstwo ma krótkie  nogi uśmiech zaś szeroki  horyzont   kłamstwo boi się prawdy uśmiech nie umie płakać   kłamstwo to niewygoda uśmiech bywa czuły cieszy się   kłamstwo to góra wstydu uśmiech pomaga zwyciężać   kłamstwo to niewiadoma zaś uśmiech buduje przyszłość   kłamstwo to niedorajda uśmiech zawsze wie czego chce   reasumując to wszystko kłamstwo to krzywa uśmiech nie
    • Beatko zaskoczyłaś mnie dokumentnie; od początku do końca mówi ten sam Ryszard -zza grobu - mój przyjaciel i mentor- na początku mnie wita, na końcu żegna :) Dziękuję i pozdrawiam.   PS Z Wikipedii: Ryszard Tomczyk (ur. 4 kwietnia 1931 w Radomiu, zm. 8 listopada 2020 w Elblągu) – polski malarz, rysownik, teoretyk oraz krytyk sztuki i literatury, pisarz, publicysta związany z Elblągiem.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...