MIROSŁAW C. Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 spotkałem w lustrze swoje odbicie przeszłość nie daje schronienia nietoperze jakby wyjęte wprost z ognia krążą nad ogrodami sąsiadów po czym toną w różach pstrych astrach i drobnych fiołkach aromat tej nocy i cisza z każdą mijającą minutą coraz gęstsza to gorsze niż wojna pod kropielnicą refleksy światła migotają na powierzchni podłogi wśród sterty nieużytecznych przedmiotów ja niczym skamieniałe drzewo chcę zmylić przyszłość 3
wierszyki Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 Nie oglądać się do tyłu, nie da się. Nawet, jeśli stwarza się pozory. 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) @MIROSŁAW C. ... Mirek... od pierwszego do ostatniego słowa, tak. Wiersz z tych, jakie lubię. ps, a da się.. zmylić przyszłość.?... ;) Edytowane 13 Stycznia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 14 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 @et cetera @Nata_Kruk Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!. W tej sytuacji, trudno oszukać przeznaczenie. Dziękuję za ślad, pozdrawiam. 2
Rekomendowane odpowiedzi