Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• nie jest górnolotnym płomieniem falowaniem chmur   nie odbiciem w źrenicy pulsującą tętnicą   to kruchość jej ciała świeży chleb kołdra pod sam nos i zgrzewka wody dla niego   odarcie nie pozbawia wzniosłości wpija się w nas   otwiera aorty
    • @Nata_Kruk  Nato przemiła   i jak mam teraz zareagować zebrać wzruszenia i wszystkie słowa ładnie poskładać by zapamiętać mam pustą głowę co tu naskrobać   Z podziękowaniem :)  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... w rzeczy samej.. metaforyczny.. jastrząb i kot.. nie przestają się 'bawić', zanim nie będą.. syci. Świetnie to ująłeś, Ropuchu.
    • Ta treść byłaby świetna w prozie.. tylko rozwinąć temat i mamy gotowe opowiadanie. Jest dużo ciekawych określeń. Pozdrawiam.
    • @tetu ... najpierw odsłuchałam to, co wrzucono pod wierszem, a że Sannah i Sobel, wypadają w tym utworze wspólnie przepięknie, poleciało u mnie więcej, niż jeden raz. Marta Bijan. to także dobry "narybek" naszej sceny muzycznej. "Pieścidełko"... uroczy tytuł... :) a wiersz, jakże wieloznaczny, niewielka, ale świetnie 'ułożona'  forma i... słowa, które można, wg mnie, dwutorowo rozumieć.  Dostałaś akceptację od wielu osób, ale nikt nie rozwinął tematu... nie chcę być tą, która może nie trafić i ośmieszyć się... a tego się czasem "boję"... zostawiam i ja - duży plus. Pozdrawiam.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...