Beata Michalec Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mnie tu nie ma Pozostały po moim ja Zawieszone w alkoholu Cząsteczki kobiecości Wplotłam spojrzenia W lodowate światło gwiazd Zyskałam status ziarenka W międzygalaktycznej pustyni Mnie tu nie ma Rozpięłam się w Twojej czaszce Jak siateczka naczyń włosowatych Nie możesz istnieć beze mnie
Irma Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 przebralas w tym wierszu mysli w wymyslne metafory (lepiej byloby chyba doslownie), a ja stawiam na impresje. choc trudno ujmowac utworowi za pomyslowosc srodkow artysycznego wyrazu... kompletnie niespojny, fragmenty jakgdyby oderwane od siebie. nie podoba mi sie. Licze na postepy. Pozdrawiam, Paula
Beata Michalec Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Hmmmm.... kiedy byłam dosłowna, zarzucono mi to, kiedy jestem wymyślna też się nie podobam, cóż de gustibus......... a co do impresji , i perfumy i ziarenko w galaktyce są bardzo, bardzo ulotne a zatem zgodnie z definicją impresjonistyczne . pozdrawiam
Irma Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 no tak impresjonistyczne, ale w wymuszonej metaforze. nie kieruj sie krytyka tylko i wylacznie. jesli uwazasz, ze wiersz jest dobry, nie skreslaj go, bo ktos powiedzial inaczej. poddaj go probie czasu...
ot i anka Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 kobiece,sczerze mówiąc nie rozumiem, może dlatego,że nigdy w tak kobiecy sposób nie myślałam:))ale podoba mi się:))
Rekomendowane odpowiedzi