wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 Najpierw czerwień wyprowadzi się z ust, Zanim szepty krwi rozum usłyszy. Później oddech spisze ostatnią myśl Białą - jak kartka wyrwana ciszy. Sznury nocy zawiążą nadgarstki, Roztarte czekaniem kolory snów Odmalują twarz pamięcią o słońcu, Pożegnalną płynąc zorzą - bez słów. Umieram kolejny raz, Kochanie, Nie odchodząc sama - po śladach dni Idę półmartwa za rękę z Tęsknotą, Za Tęsknotą Obłęd - za nim już tylko ty. 5
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 fajne - postraszyć warto:) kolejny raz umierasz obrazem którego otulił woalem kurz Tęskonota na chwilę zostanie a obłęd wywali twój Anioł Stróż :) 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @Jacek_Suchowicz Anioł Stróż mojego podmiotu lirycznego ma kupę roboty zawsze ;))
Tectosmith Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) @wolnosc_mojej_duszy Ciekawie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To celowe czy tylko po to, żeby się sylaby zgadzały? Pozdrawiam. Edytowane 28 Listopada 2023 przez Tectosmith (wyświetl historię edycji) 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 @Tectosmith Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - "związać" jednak kojarzy się z mocniejszym przekazem, związać coś to jak wziąć siłą w niewolę. "Zawiązać" odciąża przesłanie wiersza i stanowi właściwie jej sedno - podmiot liryczny oddaje się sam, ulega, nie walczy.
Tectosmith Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 Chciałem wiedzieć. Dziękuję. 1
kwintesencja Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy dla mnie ten wiersz jest zarazem subtelny i brutalny, szkarłatny i trupioblady, fascynujący, rozdrapujący…
Nata_Kruk Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 ... dla mnie, bardzo zmysłowo, po prostu. Dobrego popołudnia.
Rekomendowane odpowiedzi