Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• To było w lipcu.  Miedzy półkami w zapachu kartonu i świeżego chleba.  Nie szukałem niczego szczególnego.  Jedynie codzienności.    I wtedy na mnie wpadłaś.  Śmiech, lekki, niezdarny a jednak szczery.  Tak się zaczyna prawdziwa historia.    Kiedy potem pomachałaś mi przy kasie,  Świat na moment się zatrzymał  W szczerym spojrzeniu.  Nikt tego nie zauważył, tylko ja.    Nie widziałem Cię od dawna.  Dorabiałaś w wakacje.  Ale coś we mnie zostało,  ten uśmiech,  to ciepło,  i krótkie potwierdzenie, że istniejemy.    Kocham Cię. 
    • Myśli jak krwotok. Tłumię we wnętrzu swej duszy. Czy ktoś się pokusi rozwiązać katuszę? Dziś na samą myśl się kruszę.   W tłumie nie widziana. W zgiełku nie słyszana. Przez ludzi zapomniana. O wolność i cnotę błagała.   Kto zechcę obłąkany jesienny liść? Wiaterem miotany, bezsilnie poddany. Gnijacy na tej żółtawej trawie. Przy tym smętnym stawie. Przez wielu zmiażdżony ogromem pokory.
    • @Konrad Koper bardzo bym chciał czytać ten wiersz dalej... 
    • jesteśmy na wczasach  w tych góralskich lasach w promieniach słonecznych opalamy się miliard słońc błyszczy w galaktyce a towarzysz Breżniew spełnia idee w praktyce...   władza w ręce ludu! jak twierdzi tajemniczy Don Pedro szpieg z Krainy Deszczowców Logarytmy. Całki. Różniczki. różowy świt całuje ręce rózanopalcej bogini Eos kapitanie! cała naprzód... Nautilius już pruje fale !
    • Kocham cie babciu moja Dlaczego jestes jak troja? Zagubiona. Tesknie za toba  Tylko przy tobie z rodziny bylam soba Tesknie za ogladanymi serialami  I opowiadanymi wierszami Tyle wspomnien za nami było Lecz to wszystko sie skonczylo  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...