Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 14 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) Na próżno Na próżno szukam tkliwości w Tobie nie można przecież z pustego nalać. Niepodsycany wygasa ogień, niedotykany chłodnieje człowiek. W puste ramiona łapię powietrze umykasz ciałem lecz błądzisz wzrokiem. Nie ma cię przy mnie, zatem gdzie jesteś? Czyj teraz w myślach rozpalasz płomień? Paradoks uczuć - gonić króliczka gdy ten ucieka wziętym (celem) się staje. Zamiast umykać zaczęłam ścigać im bardziej pragnę tym mniej dostaję. Edytowane 14 Listopada 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 8
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) @Tymczasem gonić króliczka, też mi recepta myślisz, że jakiś znalazłaś sposób nic nie trwa wiecznie, nie tak mówiłaś więc teraz zmiana, nie drwisz znów z losu? co, gdy króliczek nie chce uciekać, kiedy gonitwa już go nie bawi i najcudniejszym na świecie wierszem już go przenigdy nie obłaskawisz? Ps. To było od rzeczy, a teraz do rzeczy. Znowu wiersz nieziemskiej urody, pozamiatałaś :) Dlaczego tu nikogo nie ma? Edytowane 14 Listopada 2023 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Tymczasem Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 @Alicja_Wysocka Alicjo kochana gdybym znalazła receptę na zwązek niezawodną pewnie pisałabym fraszkę za fraszką albo miziała kogoś łagodnie... A tak próbuję tak czy innaczej docieć porażki mej przyczyny dziś królik mi do wiersza wskoczył co będzie jutro? Zobaczymy ;) Z wierszami jak z modą-każdy lubi co innego ;) Dziękuję za miłe słowa! 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 a jutro może puchaty misiek który zapewne nie jest pluszakiem zakręci w głowie i zacznie śnić się wzdychasz do chwil niebyle jakich po miśku będzie inne stworzonko pieseczek kotek mrówa lub słonik gonić za nimi oj miłe słonko cierpliwie czekać - sam się oswoi :) ps co do wiersza Alicja powiedziała wszystko 2
Rafael Marius Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Dotyk jest bardzo ważny i niedoceniany. Zastrzeżony dla...
Tymczasem Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Oj Jacku drogi toś mi tu całe bezmała zoo do życia sprosił. Wszystko przeżyję byleby tylko wąż się w kieszeni nie rozpanoszył !!! pozdrawiam ;) @Rafael Marius ja tam dotyk docenić potrafię -w miarę upływu lat coraz bardziej....trochę jak mój kot-za młodu niedotykalski a czym starszy tym bardziej mizasty ;) Edytowane 14 Listopada 2023 przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Tymczasem... dołączam do wszelakich pozytywów. Przyjemność czytania.... :)
Tymczasem Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Nata_Kruk bardzo dziękuję ;)
Rekomendowane odpowiedzi