Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pieśń dla pięknej pani

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

@Wiesław J.K.

Owszem, a tylko dla emerytów w domach spokojnej starości, mój przypadek jest kompletnie inny: walczę o przetrwanie nie z własnej winy, chociaż: nie tak dawno miałem święty spokój i naturalną wolność - najwidoczniej komuś to było nie na rękę - taka jest bolesna i okrutna prawda, niestety...

Łukasz Jasiński 

@violetta

A niech sobie czeka, zresztą: nie potrzebuję - tego waszego - Jezusa, poza tym: mi jest bliżej do Świętej Matki Natury, opublikowałem tutaj zdjęcie Matki Bożej z Synem w Polskich Mundurach Wojskowych - "Bądź Naszą Hetmanką" - żadnego polubienia, acha, żadna z sekt monoteistycznych nie przyjmuje Matki Bożej jako Świętej Bogini, prócz: Pogańskich Słowian i to was bardzo boli, oczywiście: wiem o tym od dawna - jest pani świadkiem jehowym, może pani wreszcie przestanie stosować sekciarską indoktrynację i zacznie pani samodzielnie myśleć? Naprawdę, to nie boli, naprawdę...

Łukasz Jasiński 

@Wiesław J.K.

Oglądam film "Sand Castle", a po obejrzeniu - "Karabali" - Polskie Wojsko nadal ma czyste sumienie, otóż to: Armia Krajowa, Bataliony Chłopskie i Narodowe Siły Zbrojne nie robili sobie zdjęć na pamiątkę z - "upolowaną ofiarą" - robiło to wojsko niemieckie, vide: "Hubal" i rosyjskie z komunistyczną partyzantką pochodzenia żydowskiego w Polskich Mundurach Wojskowych - dowody można znaleźć na stronie Instytutu Pamięci Narodowej, taki mały szczegół dający wiele do myślenia...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@violetta

Tak, należy pani, tylko: nie ma pani takiej świadomości - dziewięćdziesiąt procent ludzi, którzy są w jakichś sektach - nie mają o tym świadomości - nie myślą samodzielnie i naśladują innych niczym pasożyci, przykład? 

- Nie należę do żadnych religi i sekty! Mam tylko własną - jednoosobową! Sama jestem Maryją!

I w ten sposób pani mnie indoktrynuje, a jak dobrze panią znam - lubi pani donosić na ludzi, lubi pani dołować ludzi i lubi pani patrzeć jak ludzie cierpią - to są cechy ludzi - ofiar różnorakich sekt, mało tego: nie umie pani brać odpowiedzialności za własne słowa, gesty i czyny i jest pani niestabilna emocjonalnie - nosi pani wiele masek, dziękuję za rozmowę.

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński być może, co ja jestem żuczek. Umarła mi ciocia Danusia, najlepsza ciocia i była moim wsparciem, jeszcze z nią rozmawiałam dwa dni temu, była przeziębiona, osłabiona. Ja też często choruję, przyjmuję wszelkie szczepionki, walczę, płaczę, zmagam się z losem i proszę Boga o raj. Mam prawo mieć własną wiarę. Jestem osobą bogobojną. Mam nadzieję, że będę jeszcze długo z wnuczką. 

@violetta

Powiedziałem: nie rozmawiam ze starymi babami bez rozumu w pustym łbie i jakże z podwójną moralnością - niech pani zajmie się własnym życiem, a nie cudzym, proszę więcej nie zaśmiecać moich wierszy praktyką błędnego koła - rutyną śmierci - niedorozwojem intelektualnym, zrozumiała pani? Wie pani, iż nękanie jest karalne?

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński Bóg to istota duchowa, a Maryja była napełniana duchem świętym, ja też chcę być tak napełniana miłością, dlatego Bóg może cokolwiek, bo w każdym człowieku jest ten sam duch. Dlatego moja wiara polega tylko na Trójcy Bożej, jestem dzieckiem bożym i poświęcam tylko czas Bogu, nie myślę o niczym innym. wszędzie widzę Boga, a ja jestem jego, najukochańszym dzieckiem i cieszę się. Jego dłonie mnie prowadzą, dlatego widzę piękny, kolorowy świat i piękne dźwięki i zapachy. :) Maryja kochała Boga i była z rodu Dawida razem Józefem, nie mógł być wybrany nikt inny. Ja też kocham Boga bardzo i wszystkich jego potomków. 

@violetta

To tylko i wyłącznie pani poglądy i ma pani do tego prawo - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - pozwala pani na to, jednak: ja, jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny - uznaję Świętą Matkę Natury, a Jezus Chrystus był filozofem uniwersalnej miłości, poza tym: bliżej mi jest do Nauki - niż do Wiary, otóż to: jeśli niemożliwe jest pokonanie jakiejś tezy merytorycznymi argumentami opartymi na formalnoprawnych dowodach naukowych - mamy wtedy do czynienia z jakimś dogmatem, ideologią i doktryną.

Łukasz Jasiński 

@violetta

Słowiański Papież

Pośród niesnasek Pan Bóg uderza
W ogromny dzwon,
Dla słowiańskiego oto papieża
Otworzył tron.

Ten przed mieczami tak nie uciecze
Jako ten Włoch,
On śmiało jak Bóg pójdzie na miecze,
Świat mu to proch!

Twarz jego słowem rozpromieniona -
Lampą dla sług,
Za nim rosnące pójdą plemiona
W światło - gdzie Bóg.

Na jego pacierz i rozkazanie
Nie tylko lud -
Jeśli rozkaże - to słońce stanie,
Bo moc to cud!

On się już zbliża - rozdawca nowy -
Globowych sił:
Cofnie się w żyłach pod jego słowy
Krew naszych żył!

W sercach się zacznie światłości bożej
Strumienny ruch,
Co myśl pomyśli przezeń - to stworzy,
Bo moc to duch.

A trzeba mocy - byśmy ten pański
Dźwignęli świat:
Więc oto idzie papież słowiański,
Ludowy brat!

Oto już leje balsamy świata
Do naszych łon,
A chór aniołów kwiatem umiata
Dla niego tron.

On rozda miłość jak dziś mocarze
Rozdają broń,
Sakramentalną moc on pokaże,
Świat wziąwszy w dłoń!

Gołąb mu słowa w hymnie wyleci,
Poniesie wieść,
Nowinę słodką, że duch już świeci
I ma swą cześć!

Niebo się nad nim pięknie otworzy
Z obojga stron,
Bo on na świecie stanął i tworzy
I świat i tron.

On przez narody uczyni bratnie,
Wydawszy głos,
Że duchy pójdą w cele ostatnie
Przez ofiar stos!

Moc mu pomoże sakramentalna
Narodów stu,
Moc ta przez duchy będzie widzialna
Przed trumną tu.

Takiego ducha wkrótce ujrzycie -
Cień, potem - twarz:
Wszelką z ran świata wyrzuci zgniłość,
Robactwo - gad!

Zdrowie przyniesie, rozpali miłość
I zbawi świat,
Wnętrze kościołów on powymiata,
Oczyści sień.

Boga pokaże w twórczości świata -
Jasno jak dzień...

Juliusz Słowacki (1848)

Fakt pierwszy: car Rosji Aleksander I z honorami przyjął powrót polskich żołnierzy z Francji po przegranej Epopei Napoleońskiej do autonomicznego Królestwa Polskiego (Kongresowego), fakt drugi: komunizm stworzył niemiecki żyd - Karol Marks - po prostu zrobił syntezę Talmudu i Pisma Świętego Nowego Testamentu, a Włodzimierz Lenin przehandlował nową ideologię do carskiej Rosji i tak powstał nowy byt państwowy - Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, fakt trzeci: KGB potrzebowała blisko dziesięć lat na zorganizowanie zamachu na Świętego Jana Pawła II - Karola Wojtyłę, pytanie: kto tak naprawdę chciał zabić wyżej wymienionego Polska? Tak przy okazji dodam: Polacy jako jedyny Naród na świecie dwa razy zdobyli Moskwę i raz Watykan - biskup Karol Wojtyła.

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński szczerze nigdy nie lubiłam papieży i całe szczęście, przez wieki nas oszukują i wmawiają jak wyglądał Jezus, on był o wiele piękniejszy, nieskazitelny i subtelny. A te wszystkie szmaty niech sobie w ramki powieszą. 

Niezłe pieniądze kręcą od lat. Niech się ludzie w końcu obudzą.