Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jacku, miałam też pielęgnicę tilapia - ugryzła do krwi Anię, kiedy ta chciała ją pogłaskać. Tak więc nie tylko piranie są groźne. Dziękuję i pozdrawiam :)
    • Kiedy czytam w komentarzach o delikatności, subtelności, pięknym zapisie uczuć, to od razu mam przeczucie, które rzadko mnie myli, że wiersz będzie jak ta kawa zbyt słodka. Niewątpliwie przy takiej ilości cukru kiepskich rymów (gramatycznych) nikt się nie doszuka, pretensjonalnych, skróconych form zaimków, banałów i stereotypów również nie. Świeżo brzmi jedynie pierwsza linijka utworu, bo bochen chleba osadza utwór w wymownym, ale realnym obrazie. Im dalej w tekst, tym więcej sentymentalnych, oklepanych chwytów mających na celu podbić emocje odbiorców. U. Eco (nie muszę, mam nadzieję, przedstawiać) postulował, że bezpośrednie prefabrykowanie i narzucanie reakcji np. czytelników to jedna z najważniejszych cech kiczu.
    • Ala to Ty, czy nie Ty - nie ten ogródek do którego mnie przyzwyczaiłaś ale wyszło uroczo - najciekawsze i już wyłapane aja jeszcze zauważę;  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

to brzmi groźnie - może pirania :))))   nie dziw się - on się po prostu boi
    • @infelia Ale nie wskakuj do środka, bo widziałam jak kot to zrobił, dziękuję :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

każdy autorem własnego życia  chociaż czasami działa przypadek przypadków nie ma zaraz usłyszę lecz ktoś na górze tu nas prowadzi   reasumując stwierdzić należy nie ważne kto i jaki wkręt bo najważniejsze w siebie uwierzyć i mieć wspaniały happy end  :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...