tetu Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2023 (edytowane) rozkołysany brzuch — jeszcze żywy strach i dziecko zaśpiewam ci kołysankę nim drzewom przypomnimy drżenie zbudzisz się jako las i będziesz mogło obserwować chmury a chmury są tutaj przewlekłe ciągną się od bagien po usta oddychamy — jeszcze oddychamy ziemia wysysa nasze wody a ja patrzę wzrokiem niedoszłej matki jak pochylone drzewo karmi spragnioną dziewczynkę Edytowane 7 Stycznia 2024 przez tetu (wyświetl historię edycji) 7
violetta Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2023 Piękny ten las i karmienie, skojarzyło mi się z uchodźcami, których nikt nie chce. 1
Somalija Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2023 @tetu U mnie też uchodźcy, nie wiem czy to sterowanie myślami, czy cierpienie, które się roznosi... Podziwiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
poezja.tanczy Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2023 @tetu Piękna kołysanka o pragnieniu I jego gaszeniu Pozdrawiam :) 1
tetu Opublikowano 15 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2023 Bardzo wszystkim dziękuję za komentarze i uznanie wiersza. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi