Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 15 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Minął rok bogaty w tysiąc zdarzeń i setki opowieści autora, a morze nie uległo zmianie. Nie zestarzało się nawet o promil procenta. I choć jest nie najczystsze najbardziej dalej jest morzem jak najbardziej. Wciąż szerokie i głębokie. Ciągle drugi jego brzeg ginie za horyzontem. I niezmiennie koresponduje z którymś z siedmiu oceanów. Warszawa – Stegny, 15.09.2023r. 8
Rafael Marius Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 @Leszczym Z pozoru takie same, jednak wiele wody z rzek do niego przez rok wpłynęło, co nie mogło pozostawić niezmiennym składu chemicznego wody. 1
Leszczym Opublikowano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 @Rafael Marius A jednak mimo oczywiście pewnej kategorii problemu ekologicznego morze dalej jest morzem. I morzem będzie i możliwe że w pewien sposób silniejszym niż człowiek, a z pewnością większym i głębszym :) 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To na pewno. Być może znowu kiedyś nas pochłonie, gdy lodowce stopnieją. Kiedyś cała Polska była pod wodą 1
Leszczym Opublikowano 17 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 @Rafael Marius Może być różnie. Kiedyś mi się śnił Wrocław nad morzem ;) 1
duszka Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Leszczym Nie dopuszczajmy myśli, słów, uczuć i zdarzeń, które powodują, że człowiek przestaje być człowiekiem... Ta przestroga przyszła mi na myśl po przeczytaniu Twojego ciekawego tekstu. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @duszka Duszko Ty masz jakieś inne, nie wykluczam, że lepsze spojrzenie. Nic takiego nie miałem w planach napisać i nie dlatego, że nie chciałem tylko ta myśl mnie nie napadła ;)) 1
duszka Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Leszczym Ani lepsze, ani gorsze - po prostu moje :) 1
Leszczym Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @duszka Tak Twoje. Człowiek owszem jest człowiekiem tyle że człowiek ma wiele wspólnego z małpą i w tym tkwi spory kłopot według mnie :// 1
poezja.tanczy Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Leszczym Dobrze zauważone Jednak morza są w ciągłym ruchu Tak jak my. Nie są statyczne Pozdrowienia :) 1
Leszczym Opublikowano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 @poezja.tanczy Może, ale ten ciągły ruch jakiś taki spokojniejszy i bardziej pogodzony. Dziękuję za pozdrowienia, bo w sumie przydałoby się coś czego nie mam ;)) 1
duszka Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A według mnie "wyczłowieczony" czy "odczłowieczony" człowiek nie upodoabnia sie do małpy, w której widzę zachowania prawdy i charateru jej gatunku - a więc wierność im... Taki człowiek jest zagubiony, a przez to mogący stać się zagrożeniem (problemem) dla siebie i świata, w którym żyje. W takich fazach zagubienia zauważam to też u siebie. Miłego dnia :) 1
Leszczym Opublikowano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 @duszka Tutaj możesz mieć niestety sporo racji. Taki szympans nawet w stadzie karabinu nie wykoncypuje. 1
Rekomendowane odpowiedzi