Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wiewiur Opublikowano 10 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 Jestem zmęczona dniem i nocą Myśli czarne nocą łopocą Nie mogą odejść Małe marzenie po myślach się tłucze Z wielką łatwością na pamięć nauczę Nim słońce zdąży wzejść Mała tęsknota za czymś niewielkim W sercu ukryta w skarbie maleńkim Głęboko głęboko w toni Lecz dnia pewnego wyrwie się z wrzaskiem Powyje, powarczy - i z wielkim trzaskiem- Leży cierpliwie na dłoni. 12
Rafael Marius Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 @wiewiur Jak mówią serce na dłoni. Czego każdemu życzę. 1
Korniey Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Bardzo fajna konstrukcja, pięknie płynie. 1
duszka Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 @wiewiur To "małe marzenie" i "mała tęsknota" to cząstka rzeczywistości w nas - czekająca na odkrycie. Kojarzy mi się dlatego z nadzieją. Dla mnie nadzieja jest czymś realnym, choć jeszcze nie spełnionym. Wzruszający wiersz. pięknie łączący formę z treścią. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2023 @wiewiur Tutaj poruszyłaś ciekawy problem psychologiczny, który mnie od dłuższego czasu zastanawia, a mianowicie czy urojenie może mieć źródło w zmęczeniu ?
wiewiur Opublikowano 16 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2023 Ojej, nie spodziewałam się takiego odzewu, dziękuję @Rafael Marius, @Korniey, @duszka, @poranki za docenienie utworu ;) @Leszczym myślę, że zdecydowanie tak, zwłaszcza jak się jest na nogach od kilkudziesięciu godzin (sam wiersz pisałam po nieprzespanej nocy hehe) 3
MIROSŁAW C. Opublikowano 4 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 @wiewiur Przeczytałem z przyjemnością. Pozdrawiam.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 Do kosza: wiersz posiada charakter osobisty i jest aluzyjny - to nic innego jak szantaż i czego jeszcze nie rozumiecie? Łukasz Jasiński
Somalija Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 @Łukasz Wiesław Jasiński Dzień dobry Panie Łukaszu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi