Noriko Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 zamglony księżyc na niebieskim woalu czy on też patrzy?
Piotr_Mogri Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Drugi wers jest całkowicie niezrozumiały. Domyślam się, że chodzi o mgłę, mgliste niebo... Ale ja muszę to wiedzieć już. Tu i teraz. ;) Na początku miałem nadzieję, że będzie to rodzaj zagadki ale po doczytaniu trzeciego wersu niestety zawiodłem swoje oczekiwania. pozdrawiam Piotr
Noriko Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać nie masz w domu zasłon z woalu ;) Jak się patrzy na księżyc przez taką zasłonę, to jest on taki rozmazany, rozmyty, właśnie taki zamglony... A ostatni wers odnosi się do osoby patrzącej, która myśli o kimś, kto jest daleko i zastanawia się co on robi, może też właśnie patrzy na księżyc i myśli ;) Pozdrawiam, Noriko
Piotr_Mogri Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Widzisz... nie mam... ;) Gdybyś misternie wplotła księżyc w zasłony bądź firanki to byłoby znacznie, znacznie bardziej przystępnie. pozdrawiam piotr
Lefski Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo poetycko, raczej nie haiku'owo ;-)) lef
Noriko Opublikowano 8 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Zastanowię się nad tymi zasłonami jeszcze :) Pozdrawiam, Noriko
Rekomendowane odpowiedzi