Bożena De-Tre Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Testament Kiedy umrę (a umrę na pewno) Świat nie zatrzyma się w smutku na dłużej Mało kto łzę uroni Nie zaczną w bębny bić Nawet gdybym była królewną nie będą wyły syreny Jeśli umrę – a kiedyś umrę na pewno Chcę by mój OGRÓD pożegnał mnie By nucił naszą piosenkę Bo tylko ON dobrze zna mnie Żeby jak co dzień o tej samej porze o szyby dzwonił cicho majowy deszcz Ptaki niech tworzą preludium Liście dostroją muzykę Sowa ta moja od lat... niech krzykiem oznajmi mój zgon. I ogłoszą całemu Światu że nie kończy się Świat tylko mała ISKIERKA nie chce już tutaj być Wrócę tu jeszcze na pewno bo nie wszystko skończyłam Nie wyprasowałam Twych koszul… siebie nie wyśpiewałam może ja nigdy nie żyłam… Spojrzę raz jeszcze w Niebo i powiem czego chcę: Zostać tu w klatkach ziemskich? Czy w Niebie schronić się? Tylko dopóki żyję (a żyję jeszcze na pewno) sznur pereł znaleźć muszę… założyć je czuć ich ciężar Owinę się nimi wokół. Pobiegnę przed siebie w ciszę... Pożegnam ogród. Podziękuję. Zatańczę już chyba ostatni raz... Perły rozrzucę po drodze... Oświetlą drogę do Nieba by nikt nie zgubił się. Jedną z nich Tobie zostawię. Może uronisz łzę. I wtedy umrę na pewno 6
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 @Nostalgi.Nemo Dziękuje Ci bardzo za emocjonalny ton wpisu…ja ciągle nie zauważam tego że litery moje coś więcej jak słowa wygrywają.Może kiedyś uda mi się i odpisze: to jest dobre.Tak po prostu.Dziękuje
staszeko Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ja tu widzę olbrzymią przepaść dzielącą jednostkę od reszty świata: przydajemy naszej egzystencji olbrzymiej wagi, chcemy odejść w śpiewie podczas uroczystej ceremonii, chcemy żeby o nas pamiętano, lecz gdy tylko gaśnie w nas świadomość, przestajemy odczuwać to, co utraciliśmy; wszystkie klejnoty naszego skarbca nie mają już żadnej wartości. Na tym polega tragedia ludzkiego życia. To nie jest ani tren, ani Requiem, tylko apoteoza życia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 @staszeko Tak Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ascetyczna nie jestem ..kocham życie i ….perły koniecznie -:)poławiacze są potrzebni…w ogóle jak to brzmi:POŁAWIACZE PEREŁ…Iskierka żem niekoniecznie-:)……gdybym tylko czas mogła kupić…dziękuje za przeczytanie i miłe słowa.
staszeko Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Ach, Poławiacze Pereł… Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 @staszeko Do tego Wiesław Ochman.Aria Nadira…i można umierać.Oczywiście aria boska ale życie lepsze arie pisze czasami…chociaż piękny(??) głos boski..a testament ?Nooo cóż !Zawsze znajdą się niezadowoleni..
staszeko Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubisz operowe arie? To jakby zaśpiewać wiersz w cudownej scenerii…
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 @staszeko Myśle ,że każdy kto docenia Dzieło rąk ludzkich połaczone z wyjątkową percepcją Świata przez Wielkich ,musi się zatrzymać ..wsłuchać…skłonić i uznać Wielkość .Zadając sobie szereg pytań bez kotleta.Dzieki..dobrego dnia.. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 2 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 @staszeko Mocny świadomy Twój wpis.Tak próbujemy zniewolić…obśmiać ..zaprzyjaznić się a tu rzeczywistość skrzeczy.,włazi w oczy(z czego to? chyba Wesele?A tu Porzeb smutny i słońce zatrzymuje się.Nie kubie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Gajny dojrzały wpis.Dziękuje po prostu.
staszeko Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie to męka, ale są w nim chwile-perełki, dla których warto wstawać z łóżka.
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 @staszeko Najważniejsze dostrzegać.Dom jeszcze śpi ,a przecież można Niedziele już przywitać ….jesiennym zapachem słońca w bukietach na stole które ogród użyczy…w drożdżówce z jabłkami..popisać chwile przy muzyce….i poczekać na Gości…dobrej świadomej niedzieli sobie życze a Poetom natchnienia-:) 1
violetta Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Zobacz jakie piękne słonko, robię porządki w sukienkach:) Edytowane 3 Września 2023 przez violetta (wyświetl historię edycji)
Rolek Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reinkarnacja czy "ghost story"? Udany wiersz. Pozdrawiam
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2023 @Rolek Marzenie-:)Wyobrażnia sarkazmu troche…jakby co ogród i perły prawdziwe-:)Dziękuje i pozdrawiam życząc słonecznej niedzieli…
Rekomendowane odpowiedzi