Bożena De-Tre Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Tato, pozostań jeszcze przez moment Dialog nasz będzie prosty Spojrzę w Twe oczy Łzy nasze otrę Pomilczymy przez chwile Tato nie odchodź jeszcze przez moment Złapmy za rękę się Twe palce. Moje. Twoje. Te Nasze… Tato, znaleźliśmy się Tato. Ty zrozum Od chwili wiem Boje się, Tato… nie wiem dlaczego? Przecież Ty, Tato odejść chcesz… Czy się spotkamy? Pytam. Tato. Ty przecież wszystko wiesz. Mówisz poziomek tam w górze dużo… jest słońce… nie pada deszcz… Dobrze już, Tato Chwile nie mówmy Patrz przeszłość przytula nas Czas zatrzymany ma zawsze, Tato to przecież jest nasz czas Nie mówmy, Tato Milczmy chwilę Zostańmy tak przez moment 2
staszeko Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Piękna, wzruszająca, lecz mało realistyczna wizja rozstania. Niestety w rzeczywistości zazwyczaj wygląda to inaczej: starzy ludzie są zmęczeni życiem, ciągle coś im dokucza, odczuwają ból, zrzędzą na wszystko co ich otacza, zwłaszcza ludzi: długie kolejki do lekarza, tłok w autobusach, tego Murzyna co puszcza głośno muzykę na górnym piętrze, dlatego potrafią być nieprzyjemni nawet dla najbliższych, a ponadto dziwaczni: nagle potrzebne im pieniądze i jakieś nieistotne drobiazgi, odchodzą w koszmarny świat gdzie trudno do nich dotrzeć. Poezja to ucieczka od rzeczywistości, szczególnie dobra poezja, jak ten wiersz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @staszeko Ja moich bliskich tak pożegnałam.Poezją jest to rze nadal czuje ich obecność i mam świadomośc dobrze wykonanego zadania…bez obowiązku. @Bozena1957 Przepraszam za „rze”… źe sie ośmieszyłam.
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @staszeko Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Mój jeszcze żyje, choć raczej słabo, podobnie jak ja.
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Ty chłopie się zepnij .Trzeba popisać jeszcze .
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co komu pisane, to go nie minie.
Bożena De-Tre Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @Bozena1957 Ja lubie topos śmierci w sztuce w ogóle.MÓJ TATO rzeczywiście odrzedł ..mimo że miał lęk wysikości jak mawiał-:)Tak musi być i to jedna z prawd.Śmierć i podatki. @Bozena1957 Idszedł. @Rafael Marius Można ominąć.
Rekomendowane odpowiedzi