obywatel Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 możemy sobie truć pięknie jak to kochamy się zawzięcie 3
jan_komułzykant Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 za wzięcie nie oddanie : (
obywatel Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to znaczy?
jan_komułzykant Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 zależy jakiej sytuacji dotyczy - roszczeniowość jest jedną z nich.
obywatel Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 OK, przekaże żonie, prawie byłej, która gdzieś tam z kochankiem...
jan_komułzykant Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 hmm, przykro mi. pomyślałem raczej o dwóch paniach, starszych paniach np. Polsce i Ukrainie, ale jak widać niechcący „znowu” wpakowałem się gdzie nie powinienem i nie przewidziałem. A powinienem :I Pozdrawiam
obywatel Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 @jan_komułzykant nie bądź taki surowy dla siebie, moja sytuacja to kolejna powtórka... , powoli przyzwyczajam się do tych horrorów, natomiast tekst jakkolwiek byłby czytany może być bardziej uniwersalny niż ja sam myślałem, może autor nie powinien zdradzać kulis powstania utworu i zgodzić się z czytelnika interpretacją, jak myślisz?
jan_komułzykant Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @sam_i_swoi myślę, że im tych interpretacji więcej, tym lepiej. Z kolei powód powstania może być przecież najbardziej odjechaną fantazją Autora. Z drugiej strony życiowe doświadczenia uwiarygadniają 'prawdziwość' utworu, mądrość przekazu? 1
obywatel Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @jan_komułzykant No tak, zapomniałem o dwóch stronach medalu. O ważnej rzeczy wspominasz w ostatnim zdaniu, wiarygodność utworu. Dziękuję. Cóż pozostało trzymać się prawdy i jednocześnie mając "warsztat" nie wahać się go użyć. Podwójne dziękuję tak za opinię jak i dyskusję. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi