Konrad Koper Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Gra tango, tańczymy zwinnie, szybko i szalenie. W ramionach trzymam damę : lichą, mroczną. Bierze ona moje serce - zatrzymując. Umieram z… 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) @Konrad Koper Czytam tak: "Gra tango, tańczymy zwinnie, zwinnie i zwinnie i szybko - szalenie, w ramionach trzymam damę: lichą i mroczną - bierze ona, ona, ona, ona, ona i ona moje serce - zatrzymując i umieram..." Łukasz Jasiński Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Konrad Koper Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Łukasz Jasiński I tak można ... 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Konrad Koper Tak, Konradzie, to jest biały wiersz, a biorąc pod uwagę treść, więc: taniec trzeba dopasować do treści, otóż to: istnieje środek retoryczny taki jak - rytmiczność. Łukasz Jasiński 1
Konrad Koper Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Łukasz Jasiński Jest zachowany ( tylko początek...) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) @Konrad Koper Rytmiczność (przy okazji: dodałem melodyjność) jest za szybka, a ja ją spowolniłem, aby potem ją przyspieszyć, zresztą: jestem osobą niesłyszącą - słuch straciłem po operacji na nosie, prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, poza tym: w szkole podstawowej z rytmiki miałem same szóstki, natomiast: w liceum zawodowym poza lekcjami była nauka tańca, więc: wiem co mówię - szamba, tango, walc, lambada, polka, polonez i nie wspominając już o ludowych tańcach. Łukasz Jasiński @Konrad Koper Łukasz Jasiński Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Konrad Koper To chyba o tańcu ze śmiercią.
Rekomendowane odpowiedzi