czkawka Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 Wysoko. Szczebel po szczeblu Rana po ranie Słowo po słowie Tkliwość. Sprężysta drabino Trzymam się ciebie na upór Trzymam na słowo I sięgam nieba Święty Piotrze Dotarłam za wysoko By powiedzieć "Nie dziękuję Następny proszę" Decyzyjność pozostawiam tobie Ale proszę, nie płataj mi figlów 2
Rafael Marius Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 @czkawka Zbawienie jest za darmo przez wiarę, chyba że to o czymś innym.
czkawka Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 @Rafael Marius Dziękuję za komentarz. Wydaje mi się, że wiara też jest dużą ceną. W wierszu chciałam zestawić właśnie podejście wiary, którą często można stracić, jednak wciąż pozostać w porządku. Peel nie utożsamia się z wiarą/religijnością, jednak rozpatruje wiele opcji życia wiecznego. Jeśli takowy Święty Piotr będzie gdzieś na szczycie, chce go udobruchać. Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. We wszystkich denominacjach chrześcijaństwa wiara jest łaską darmo daną. Owszem zdarza się niestety i moim zdaniem jest to największa tragedia jaka może się przytrafić człowiekowi. Tego to ja już nie wiem. Nie jestem sędzią ani siebie, ani innych. Jasne. Teraz rozumiem. Takie podejście zgodne z przysłowiem, Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek?
Rekomendowane odpowiedzi