Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 17 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Z cyklu 350 uniesień duszy Kanapki na drogę Babcia mi robiła Kanapki na drogę Bym nie zgłodniał Wracając do domu Szedłem przed siebie radośnie Szedłem z kanapką w dłoni Babcia chroniła przed głodem Dobry każdego chroni //Marcin z Frysztaka wilusz.org 9
Rafael Marius Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie też robiła, ale do szkoły, różne ich losy były, szczególnie wtedy, gdy teczka służyła jako pocisk armatni albo miotacz. 1
slow Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @poezja.tanczy takie kanapki smakują najlepiej, gruba pajda chleba smalec , skwarki i cebula, nie zapominajmy jeszcze o soli jako dodatek do smaczku :)) @Rafael Marius po kąpielisku pukało się do mieszkań po chleb, czasami ktoś pogonił..ja byłam zawsze przynętą , najmłodsza a brat z kumplami chowali sie za żwopłotem :)) 1
violetta Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Babcia opiekuńcza:) Fajny wiersz:)
Rafael Marius Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To musiałaś robić dobrą minę do złej gry. Tym nicponiom przecież by nie dali. Co innego niewinna jak aniołek dziewczynka. Moja mama też mi podobne wspomnienia opowiadała. 1
slow Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @Rafael Marius pewnego razu brat skoczył za mną, żebym nie weszła do domu kogoś obcego, nawet na dobre wyszło ...bo i porcja był podwójna :)) 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To może jednak niepotrzebnie się chowali? Mieli chyba niskie poczucie własnej skuteczności. 1
slow Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @Rafael Marius ja się ucieszyłam, bo miałam wszystko dla siebie ;)) ..a szczegolnie jak poczułam, że chleb st est jeszcze ciepły i pachnie swieżością ;):) 1
iwonaroma Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 99% babć tak robi :) Ten jeden procent, który się wyłamuje znika w tle dobroci :)
poezja.tanczy Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @slow Taaak. Ciepły chleb to podstawa szczęścia @Rafael Marius Teczka służyła do wszystkiego. Ale głodny zjadałem, nawet to co zostało z kopania tego :) @iwonaroma Bo Babcia to stan umysłu ...dobrze, że nie dożyję :) 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety kanapki czasem nie przypominały już kanapek. 1
tetu Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2023 Bo babcia dobra na wszystko:) Miłego. 1
Rekomendowane odpowiedzi