Ten utwór został doceniony przez użytkowników. slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Wewnętrzne niepokoje a zewnętrzny spokój ono opowiada... niczym lustro..szepcze historię zaginionych ludzi straconych w jakiniach znikniętych na urwiskach i odchłaniach mórz porwanych przez szalone fale pochłoniętych przez morskie istoty na dnie spacerujacych niczym widma idące na oślep upiory z dna oceanu krzyczą bulgocząc słoną wodą nadaremnie... ..medytuję na łożu z aksamitnych pościeli niczym fala unosząca mnie w dół i górę spadam w przepaść.. z kotami miauczącymi nieustanie swoje melodie miauuuuuuu... i mruczą w oznace porozumienia dotykjąc mokrym nosem moje ciepłe dłonie nadeszła burza.. krzyczy niczym demon uwięziony za pyche i brak pokory a krople deszczu biją z calej siły duże krople silne z nadmiaru zniekształcają deformują świat by.. zakończym wszystko... Edytowane 20 Czerwca 2023 przez slow (wyświetl historię edycji) 8
obywatel Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Przeczytam, zastanawiam się nad znikniętych, może zaginionych? (sugestia), dalej zabrakło litery "w" górę, i jakie ma znaczenie zakończym, równoznaczne z "zakończyć" po hymm ukraińsku? sporo przymiotników w treści, ale nie jest to zbyt uporczywe w końcu to koniec świata... Pozdrawiam:) 1
slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @sam dziekuje za sugestie tego mi wlasnie brakowalo, chyba jestem na dobrej drodze ...jeszcze raz dziekuje i klaniam sie nisko :))
obywatel Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @slow chyba niedokładnie przeczytałem jest wyżej zaginionych, (choć osobiście zrezygnowałbym z dalszych przymiotników) to jest jeszcze jedno pasujące bardzo "wygubionych" 1
slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @sam aha, dobrze wiedzieć, że przymiotniki są na wagę złota..`
obywatel Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie takie proste, jeśli jedne przymiotniki podkreślają drugie - to mogą i zamazać, i przeciwnie wzmocnić przekaz to zależy jaki efekt chce osiągnąć autor Pozdr:) 1
slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @sam muszę się zastanowić w sumie jakiegoś tam przekazu nie miało być:), dawno nic nie pisałam, bardzo dawno a teraz tak wymusiłam z siebie:))
Rafael Marius Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @slow Czasem przychodzi do głowy pesymistyczny obraz świata szczególnie, gdy się coś nie uda albo nikt nas nie lubi. Wtedy wszystko wydaje się zmierzać szybciej niż zwykle do nieuchronnego końca. 2
slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Rafael Marius stres, i masę szowinistycznych epitetów;) czasami nieświadomych u niektórych osobników haha..ale już jest urlop, więc czuję się przeszczęśliwa...lenistwo! 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zatem nie pozostaje nic innego jak życzyć udanego urlopu i nieprzejmowania się epitetami. 1
slow Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Oddycham całą piersią, również życzę udanego... tygodnia :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Tyle się dzieje A niektórzy mówią, że życie tak szybko mija Dobre pisanie +++ 1
Nefretete Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @slowŁadnie! Utwór muzyczny jest dopełnieniem kontemplacji nad tematem, wyżej wymienionym... Czuję potencjał autora/ki. Pozdrowienia! 1
Monia Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 W moim odczuciu taki trochę prywatny koniec świata,którego to może doświadczyć każdy z nas pozdro. 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to słowo bym w ogóle pominęła, przecież na urwiskach też niejeden człowiek był.. stracony.. słowa.. nieustannie, i mruczą.. nich czytelnik sam sobie dopowie. "pyche".... chyba brak ogonka. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam. Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
slow Opublikowano 21 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) @Nata_Kruk mogłam ten wiersz dać do warsztatu :).. podoba mi się twoja analiza :) w sumie straceni na urwiskach brzmi dokladnie z intecją, a zaginięci w jaskiniach bardziej pasuje ...:)) ..zgadzam sie brzmi lepiej :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Dziękuję za konstruktywe podpowiedzi i pozdrawiam slow:)) @poezja.tanczy Dziękuję za przychylne komentarze:) @Nefretete Pozdrawiam i dziękuję, miło z twojej strony:) @Monia Dzięki, pozdrawiam serdecznie:) Edytowane 21 Czerwca 2023 przez slow (wyświetl historię edycji) 2
Rekomendowane odpowiedzi