Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Forma bez treści

Rekomendowane odpowiedzi

@koralinek Mi przypomniał się inny egzamin. Na dyplomie trzy piątki. Robiąc porządki wyrzuciłam również ten dyplom. Tej wiedzy i umiejętności już w życiu zawodowym nie wykorzystam. Nasze życie to jeden wielki eksperyment i egzamin zarazem. Choć przede wszystkim eksperyment ;) 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wiedzy to może i owszem, ale raczej tej z życia wziętej.

Szczególnie ciekawiły mnie ukryte skarby pięknych maturzystek, które z dużą wnikliwością mogłem studiować godzinami, jak przystało na pilnego ucznia znakomitego liceum z tradycjami.

@Rafael Marius od nauczycieli dostałam krzyżyk na drogę:) nie czułam się dojrzale, ale ucieszyłam się bardziej tym, że maturę zdałam, pracując już rok w biurze:) i przyszłam na maturę wystrojona w niebieskich sandałkach na obcasie i ładnym kostiumie, który sobie kupiłam już ze swoich pieniędzy:) pracowałam i z okna marzyłam o tym, butik był na mokotowskiej, i codziennie oglądam, żeby sobie kupić:) a mam mi kupiła te niebieskie sandałki, wyglądam jak gwiazda:)

To ślicznie. U nas też na maturach był pokaz mody, fryzur itp.

Czyli podobne jak i ja zapamiętałaś jakiś drobiazg, niezwiązany z nauką.

U mnie to były pyszne kanapki przygotowane przez mamy uczniów.

To już byłaś dorosła panna, choć jak sama mówisz nie do końca.

A to ciekawe.

U nas naprawdę dziewczyny super wyglądały i na maturze i na studniówce, bo już było można, a w młodszych klasach to dyrektor i nauczyciele pilnowali w miarę skromnego stroju i nie można się było zbyt wyzywająco malować.

Chłopaków to też się tyczyło, ale tu raczej stroje subkultur były na cenzurowanym.