Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Bolączka

Rekomendowane odpowiedzi

Atrakcyjna blondie barbie z nogami do nieba, biustem jak się patrzy, ubrana w pastele i róże, z krętą fryzurą i w uśmiechu wartym kilka milionów dolarów figlarnie oraz wcale nie przesadnie napomknęła mi na ucho, że Ken ze mnie raczej nie całkiem. I miała rację, co zmuszony byłem w tamtej chwili prawdy przeboleć, a nawet później odchorować. Słowa ciut inaczej pytają nas o urodę i stąd właśnie pośród nich jeszcze czasem się poruszam zanim i na nie kiedyś się obrażę, bo i one rzadko kiedy są niebiańskie.

Seranon, 02.05.2023r.

Inspiracja - poetka Violetta (poezja.org).

@Rafael Marius Rafał powiem Ci szczerze, że na moje rozeznanie pisania ten tekst jest nie bardzo ;) No ale bardzo Ci dziękuję za odwiedziny, bo jesteś zdaje się najlepszym moim Czytelnikiem ;)) Z tego co się orientuję w świecie lalek Ken jest ich wymarzonym partnerem, a wśród starszych dziewczynek zdaje się mężem lub kochankiem ;))

@Rafael Marius No i nawet ojcem trójki dzieci ;))

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A mnie się podoba bo mówi o sytuacji, gdy ktoś ma słaby wygląd i dobrą gadkę i może słowami nadrobić wiele mankamentów urody.

I to rzeczywiście działa u nie jednej osoby, która ma dzięki temu całkiem satysfakcjonujące powodzenie wśród dam.

Znałem i znam takich.

Zatem nie ma co się obrażać na słowa, tylko próbować dalej.

Jeśli nie ta, to może inna.

Praktyka czyni mistrza, a historia jest nauczycielką życia.