Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Młodzieńczy sokół, użycza swych piór bogini. Dostojny orzeł: dziki, wojowniczy i nieustraszony. Szczęśliwy kruk łopocze nad głowami wojowników. Szczęście, śmierć i mądrość zarazem, szybuje na czarnych skrzydłach. Przekażcie temu kto czyta, same dobre wieści. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez corival (wyświetl historię edycji) 10
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @ais Dziękuję za wizytę i ślad. Pozdrawiam :) @iwonaroma Również dziękuję za czytanie i znak pobytu. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @aff Fakt, przestworza są yyyy no przestrzenne właśnie. uskrzydleni posłańcy niosą wieści bardzo szybko... Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... pomyślałam przez moment, gdzie łopocze skrzydłami nieszczęśliwy kruk... ;) Bardzo fajnie zakończyłaś całość.
Rafael Marius Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @corival To co dla jednych jest radością dla innych może być smutkiem. Świat zadziwia niejednoznacznością.
dgghj Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @corival Co mnie urzeka w tym texcie, to że jest ze świata, gdzie poezja nie jest dodatkiem do życia, tylko samą jego tkanką. Gdzie pieśni otrzymuje się od duchów. Gdzie nie karmimy się martwą, zatęchłą wiedzą nędznych, zakurzonych xiąg, lecz uczymy się u samego źródła, gdzie fantazja i rzeczywistość to jedno. No i to jest również najlepszy komentarz, jaki w życiu napisałem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam 1
Czarek Płatak Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Bardzo podoba mi się ta puenta. Sowy mi zabrakło :) 1
corival Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @Nata_Kruk Kruk jako symbol szczęścia, pomyślności, zwycięstwa w mitologii m.in. germańskiej, też nordyckiej, oby łopotał nad głowami nas wszystkich ;) Cieszy mnie, że znalazłaś coś, co Ci się podoba w tym tekście. Pozdrawiam :) @Rafael Marius Przez tysiąclecia jednak ludzie kierowali oczy ku bóstwom, prosząc o rozwiązanie problemów, radę i pomyślność... oczywiście efekty i interpretacja zawsze zależała od człowieka. Pozdrawiam :) @Olgierd Jaksztas Wobec tego gratuluję komentarza, który faktycznie celnie trafia w mój zamysł. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :) @Czarek Płatak Sowy nie ma, ponieważ w tych akurat wierzeniach, do których się odnosiłam, sowy w powyższym kontekście nie ma. Miło mi, że czytałeś, pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K.Dziękuję za czytanie i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @TectosmithTobie również dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @ais Dziękuję, że poświęciłaś czas temu wierszowi i pozostawiłaś ślad. Pozdrawiam :) @iwonaroma Miło mi, że zajrzałaś i zostawiłaś ślad. Pozdrawiam :) 1
Tectosmith Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A proszę bardzo :-) Pozdrawiam również :-)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 z tej trójcy czarny jest kruk sokół zazwyczaj jest szary orzeł brązowy ma gust ze śmiercią im nie do pary polują wszystkie to fakt bo taka ich rola w przyrodzie ich piękno urok i blask doceni wrażliwy przechodzień :)) 2
corival Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 @Jacek_Suchowicz Strojne są kolory piórek, tylko czarnym czwarta strofka odpowiada bez odpórek, czyli krucza śmiga lotka. Szczęście, śmierć i mądrość dzieli na smolistych, mocnych skrzydłach, własne wróżby w myśli ścieli i pomaga zrzuci sidła.
corival Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2023 @tramwaj63 Bardzo dziękuję za czytanie i ślad... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi