Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Alita

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ten wiersz to po prostu wyznanie, pragnienie i oczekiwanie z punktu widzenia zwykłego faceta zmęczonego życiem. Po prostu pokazałem swoje marzenie. Nie ma tutaj ukrytej treści ani jakiejś specjalnej prawdy. To po prosty pragnienie. Czy warto je uwieczniać? Nie wiem, nie mnie oceniać. Ponieważ jednak jest to tekst bardzo osobisty to przekazuje coś istotnego o autorze i może właśnie z tego powodu zasługuje na istnienie?

Docelowo, to co piszę nie ma się podobać wszystkim i na pewno nie będzie. I z całą pewnością nie mam Ci za złe, że wierszyk się nie spodobał.

Dziękuję serdecznie za czytanie i komentarz. I przepraszam, że reaguję dopiero teraz.

Pozdrawiam ponownie :-)

Teraz wszystko jest jasne, zrozumiałe i jak piszesz całkiem normalne, ale bez wyjaśnienia nie wpadłbym na to. Może dlatego, że mam dość łamania szyfrów w pracy; w domu lubię relaks i lekturę bez umysłowego wysiłku.

To absolutnie normalne. Ja sam potrzebuję odpoczynku i cieszę się na proste, łatwe teksty. Jednak czytając to wszystko, co pojawia się na forum można nastawić się na szukanie ukrytej treści, na takie właśnie szyfry. Przyznam, że bardziej lubię, kiedy tekst jest bardziej oczywisty.

Dziękuję za Twój czas i życzę miłego dnia :-)