Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Chyba tak! :)))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ano właśnie. Już od dłuższego czasu są takie zalecenia wychowawcze, by pozwalać dzieciom rozwijać się zgodnie z ich predyspozycjami. Jednak co z tego wyjdzie zobaczymy dopiero gdy pokolenie alfa dorośnie. Najstarsi z nich mają teraz 14 lat, choć wiadomo nie wszyscy byli tak wychowywani.  Nawet jeśli rodzice w ten sposób działali to babcie już niekoniecznie.  Dawniej nikt tak nie myślał. Albo dzieci latały samopas tak jak ja albo były poddawane nadmiernej presji w kierunku realizacji aspiracji rodziców.   A czy wychowanie ważniejsze, czy genetyka to trudno rozstrzygnąć. W każdym przypadku może być inaczej. Zależy od osoby i okoliczności.  U mnie to chyba genetyka wygrała. Tak przynajmniej moja rodzina uważa. Nie dałem się wychować w ich stylu. Geny odziedziczyłem po dziadku, którego prawie wcale nie znałem, ale ojciec mi mówi, że jestem do niego podobny zarówno z zachowania jak i wyglądu.   Dziękuję za ciekawy komentarz.
    • @Wędrowiec.1984  Dzięki, kropki łatwiej stawiać niż słowa, Jeszcze trochę myślników i będzie jak alfabet morse'a Pozdrawiam :)
    • @Alicja_Wysocka Nie lubię wielokropkozy i tekstów najeżonych emotikonkami. 
    • @Sylwester_Lasota  Sylwestrze, Noblistkom więcej wolno, chyba :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...