Leszczym Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 A możliwe, że są jeszcze przed nami jakieś pewne możliwości. Potencja jeszcze zdaje się lubi się do nas od czasu do czasu uśmiechnąć, choć patrząc na nas jednak czasem stroi sobie żarty, a nawet całkiem nie niewinnie drwi. No ale ty w tych sprawach, zresztą gdzieś w odległych Tychach, wiesz i rozumiesz znacznie więcej ode mnie. Cóż, nie pozostaje nic innego jak poprosić o pozwolenie... Warszawa – Stegny, 24.02.2023r. 3
Rafael Marius Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @Leszczym Aby się tylko nie skończyło na możliwości potencjalnej, jak to się mówi po warsiasku.
Leszczym Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @Rafael Marius Luz, a wariantów końca może być kilka ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A propos mój wujek przez wiele lat mieszkał w Tychach i często tam bywałem. Ale miejscowość dla zrozumienia wiersza chyba nie ma większego znaczenia? 1
Leszczym Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @Rafael Marius Tak, raczej nie ma ;)) Tak po prostu, tak zwyczajnie pomyślało mi się o tej miejscowości i możliwe, że dlatego, że tam chyba auta montowali ;)) Czasem tak mam ;)) 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda była tam Fabryka Samochodów Małolitrażowych. Mój wujek był tam jednym z dyrektorów, ale potem odszedł i założył swój interes.
Leszczym Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 @Rafael Marius No nie powiem Ci, że tę okoliczność przeczuwałem :))) Ładnie tam? Fajna miejscowość? 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej nie. Wujek wtedy mieszkał na typowym blokowisku. Jedyne czym się chwalił to nowoczesny kościół z oryginalnymi witrażami. Teraz mieszka na wsi w pięknym domu z ogromnym ogrodem (ponad hektar). który jest jego pasją. Żyje mu się jak w raju. Życzyłbym każdemu takiej starości i zdrowia. 1
Rekomendowane odpowiedzi