bronmus45 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 ~~ Spotkałem dziś Felka - w piątek, trzynastego, więc się przywitałem z sąsiadem, kolegą. Pytam, co porabiasz i jak Ci się wiedzie? - On zaś odpowiada - szanowny sąsiedzie idę właśnie z rynku, chciałem jabłka kupić .. Lecz przez nieuwagę dałem się obłupić z portfela i forsy, co w nim trochę miałem. Więc pożycz m stówę - bądź taki wspaniały, to mi starczy na jabłka .. no i kilka flaszek - wspomnij stare lata i przygody nasze .. Co mi teraz robić, wiedząc że to ściema?! Takich to znajomych za dużo się nie ma, a Felek z natury jest mało szkodliwy. Na starość się staje może nazbyt ckliwy ..? ~~ 1
staszeko Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Dam serducho jeśli policzysz: jak często piątek wypada akurat trzynastego?
bronmus45 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 @staszeko - odpowiedź (nawet wiele ich) znajdziesz w Google, wpisując hasło - ile piątków 13 w roku
staszeko Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ja chciałem, żebyś Ty policzył… Googlować to żadna zabawa. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
tmp Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko czy to ty jesteś jego znajomym, czy zawartość twojego portfela? Ja akurat pogoniłem takie pasożyty przed laty i ani chwili późnej tego nie żałowałem. ale każdy ma osobiste z tym doświadczenie, trudno uogólniać... Jedno wydaje mi się pewne, że jeśli postanowisz go odstawić to otrzymasz na odchodne soczystą wiązankę o tym jakim złym człowiekiem jesteś, no i oczywiście wszyscy wspólni znajomi również się o tej czarnej stronie twojej osobowości od niego dowiedzą ;P Edytowane 5 Lutego 2023 przez tmp (wyświetl historię edycji)
bronmus45 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 @tmp - fabuła powyższego tekstu to z mojej strony czystej wody licentia poetica - nie przeczę jednak, że takie historyjki zdarzają się i w realu .. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :-)))
Rekomendowane odpowiedzi