Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @LessLove wysłuchałam i mówiąc szczerze to mam mieszane uczucia. Muzyka jest lekka, łatwa i przyjemna coś na wzór „pakietów” romantycznej muzyki francuskiej . Poniewaź miałam problem ze zrozumieniem tekstu, (a mam właśnie trochę czasu przed meczem Chwalinskiej na RG,) więc zaczęłam analizować tekst  wers po wersie i…

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ok. Sorry, ale ciężko mi zrozumieć to zdanie/ to były pełne zalet czy nie ? No to porzuciły wieszcza, czy trwały przy nim dalej ? Tu już totalnie się pogubiłam, czy dalej pisały wiersze przy wieszczu, no to nie powinny pisać referatów itp. czy go porzuciły na rzecz kogo? czego? Dalej już mi się nie chce :) Dla mnie winiosek- AI pisze pięknie ale ja nic z tego nie rozumiem.  
    • @Poet Ka Dziękuję za miły i merytoryczny komentarz. Starałem się w nim oddać klimat i odczucia ludzkie tamtych dni. Do każdej z osób podałem link skąd czerpałem źródła informacji. Poszukam tego działu z wierszami o poglądach politycznych - dziękuję za informację.   Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
    • @Leszek Piotr Laskowski - dziękuję - 
    • niczym nie wyróżniała się od leżących obok jednak po nią sięgnąłem by w domu postawić na stoliku przy nocnej lampce ona zaś za to że ją wybrałem co wieczór gdy gaszę światło szumem opowiada na dobranoc mi bajkę o głębinach barwniejszych od zorzy i tęczy które ciemności rozjaśniają ukazując kwitnące tam życie ja zachwycony zasypiam przeniesiony do cudownej krainy z jakiej na brzeg wyrzuciły ją morskie fale
    • Żołnierzy Wyklętych nie należy utożsamiać tylko z podziemiem antykomunistycznym, jakoś nikt nie chce rozmawiać o tym: często to również Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego (Wojskowe Służby Wewnętrzne/Wojskowe Służby Informacyjne/Służba Kontrwywiadu Wojskowego i Służba Wywiadu Wojskowego) wyzwalały więźniów z urzędów Ministerstw Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego - głównie żołnierzy Armii Krajowej, Narodowych Sił Zbrojnych i Batalionów Chłopskich.   Dopiero Trzecia Rzeczypospolita Polska zrobiła podział na - oni i my i powstał zwrot Żołnierze Wyklęci - to żołnierze Wojskowych Służb Wewnętrznych i Ludowego Wojska Polskiego zrobili na przekór - wymyślili zwrot - Żołnierze Przeklęci i czego jeszcze nie rozumiecie?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...